Sunday, Apr 20th

Last update:02:02:14 PM GMT

You are here:

Protest la consulatul României: "Afară cu partidele româneşti din Italia"


Duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma şi din împrejurimi sunt chemaţi la a doua manifestaţie de solidaritate cu protestatarii din România, în faţa Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, din Via del Serafico 69 - 75 (metrou B, staţia Laurentina). Asociaţia Românilor din Italia, alături de alte asociaţii, îi cheamă la manifestaţie pe toţi românii nemulţumiţi de politica guvernului Băsescu - Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucureşti.Un alt punct al protestului se referă la filialele partidelor politice româneşti din Italia. ARI cere desfiinţarea acestora. Cu acest punct al protestului s-a declarat de acord şi PIR - Partidul Identitatea Românească.

România are nevoie de un Mario Monti

Într-un comunicat ARI, intitulat "România are nevoie de un Mario Monti", se spune: "La primul protest, organizat pe 22 ianuarie în faţa Ambasadei, au participat circa 250 de persoane. La al doilea protest, ARI apreciază că vor participa peste 400 de persoane, cifră menţionată şi în cererea de autorizaţie aprobată de Chestura din Roma.

Vom cere şi de această dată demisia guvernului şi a preşedintelui şi numirea unui guvern tehnic, pentru scoaterea României din criză. Pentru Italia, Guvernul tehnic a fost singura soluţie şi măsurile luate de Mario Monti dovedesc ce înseamnă un guvern care nu are interese electorale. România are nevoie de un Mario Monti şi de o echipă de profesionişti, pentru o schimbare adevărată."

Nu este o soluţie înlocuirea PDL cu USL la putere

"Nu este o soluţie înlocuirea PDL cu USL la putere. Noi nu am manifestat la Roma organizaţi şi manevraţi din umbră de PSD sau PNL, aşa cum încearcă să demonstreze cei care i-au rămas fideli preşedintelui Băsescu în diaspora. În diaspora au fost activate echipele de dezinformare şi denigrare a celor care îndrăznesc să-şi manifeste solidaritatea cu miile de oameni ieşiţi în stradă în ţară.

Pentru a elimina orice dubiu cu privire la nepolitizarea protestelor organizate de ARI, duminică vom protesta şi contra tuturor filialelor partidelor politice româneşti din Italia şi din toată diaspora, aşa cum am menţionat şi în cererea de autorizare a mitingului aprobată de Chestura din Roma.

Considerăm că filialele partidelor româneşti în diaspora sunt ilegale, inutile şi dăunătoare şi cerem desfiinţarea imediată a acestora. Partidele nu sunt în stare să rezolve situaţia gravă din ţară, cu atât mai mult nu pot face nimic pentru noi, cei din diaspora.", se spune în comunicatul ARI.

"E timpul să respectaţi legile ţărilor prietene"

Partidul Identitatea Românească, într-un comunicat intitulat "E timpul să respectaţi legile ţărilor prietene", semnat de Mihai Muntean, secretar general, şi Vicenţiu Acostandei, preşedinte supleant, îşi expimă "solidaritatea faţă de cererea de desfiinţare a filialelor ilegale ale partidelor din România în diaspora". Pir a manifestat şi în trecut contra partidelor româneşti (mai jos o fotografie de la un astfel de protest)

"Observăm cu satisfacţie că deşi târziu şi timid, alte organizaţii, care iniţial le-au organizat vizitele şi i-au primit cu flori şi diplome de onoare în Italia pe toţi politicienii preşedinţi ai tuturor acestor filiale, incep să conştientizeze ceea ce Partidul Identitatea Românească a susţinut încă de la înfiinţarea acestora, anume, lipsa statutului lor legal si al legitimităţii existenţei şi activităţii în străinătate, prin încălcarea cu premeditare a Constituţiei Italiane, dar și a legii 14/2003, legea organizării şi funcţionării partidelor din România.

Filialele ilegale ale partidelor din România au avut ca rezultate importul în diaspora al diviziunilor partitice, cu respectivele metode şi mijloace de acţiune, de care în Italia nimeni nu simte nevoia, dar şi întârzierea şi intoxicarea procesului de auto organizare al comunităţilor românilor din diaspora, precum şi falsarea imaginii acestora în ochii opiniei publice din România. Astăzi tot mai mulţi cetăţeni din Italia se alătură protestelor noastre iniţiale, contestând în cor o clasă politică ineficientă, rapace şi incapabilă să se regenereze.

Ne delimităm însă de sloganurile ingenue, dar justificabile din partea unor organizatori nefamiliarizaţi fie cu vocabularul cît şi cu regulile de funcţionare şi atribuţiile instituţiilor ţării, amintind tuturor că lipsesc numai cîteva luni pînă la alegeri, când vom avea cu toţii dreptul şi datoria civică şi democratică de a ne vota reprezentanţii. Sperăm ca în Italia, dorinţa de imagine şi protagonismul cu orice preţ, să nu înlocuiască nimănui raţiunea.", se spune în comunicatul PIR.

Românii protestează duminică la Roma, Milano, Bologna, Florenţa şi PiacenzaAbonează-te la ştirile Gazetei Româneşti

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com