Advertisement

A violat o turistă americană la Villa Borghese, condamnat la 4 ani şi 8 luni

Patru ani şi opt luni de detenţie. Aceasta este pedeapsa la care a fost condamnat Iulian Petrică Jan, român de 30 de ani, de judecătorii secţiei a V-a a Tribunalului penal din Roma.

Bărbatul a fost condamnat pentru că a violat o turistă americană de 27 de ani, pe 15 februarie 2011, într-o veche cabină subterană a companiei de electricitate Enel din parcul Villa Borghese de la Roma.

Deşi acuzarea ceruse 10 ani închisoare, tribunalul i-a acordat inculpatului circumstanţe atenuante generice, deşi procurorul susţinuse că nu ar trebui să-i fie recunoscute, întrucât este autorul unei “violenţe sexuale feroce în dauna unei cetăţene americane de bună credinţă”.

Ancheta a început după denunţul femeii. Iulian Petrică o întâlnise pe turistă în centrul Romei, în piaţa Repubblica. Bărbatul, vorbind în engleză, i s-a prezentat cu numele de Giulien. Impresionată de gentileţea tânărului, turista i-a mărturisit că era în căutarea unui loc în care să doarmă, pentru că predase de puţin timp camera de hotel.

Americanca a acceptat oferta românului de a o găzdui. Bărbatul a dus-o în schimb la Villa Borghese obligând-o apoi să intre în cabina Acea în care inculpatul amenajase o locuinţă improvizată şi unde a comis abuzul. Tribunalul a dispus şi despăgubirea părţilor. Pe lângă turista implicată, va trebui să fie despăgubită şi primăria din Roma, care s-a constituit parte civilă.