Nicolae, hoț de apartamente: «Fur în Italia pentru că e mai sigur»

”Aici în Italia pentru noi adevăratul risc este să dăm peste cineva înarmat sau să ne intersectăm cu o patrulă a poliției. Altfel e joc de copii”. ”Am făcut câțiva ani pușcărie, am intrat și ieșit din mai multe închisori, însă până la urmă trebuie să fur pentru a trăi eu și familia mea. În mod oficial lucrez și din astea”.

Cel care vorbește, într-un interviu în Il Tempo, este Nicolae V., român de 58 de ani care este hoț de apartament. Unde? În Italia. Și motivul îl explică el însuși: ”Eu fur în Italia pentru că e mult mai sigur”.El lucrează și ca tâmplar fiindcă ”mă ajută: dacă intru într-o casă în mod oficial pentru mine este mai ușor apoi să mă întorc într-un alt fel. Intru în casă, privesc, observ și ce viață duc proprietarii casei, dacă au animale, dacă sunt bătrâni în interior sau bone. Deseori astfel facem dubluri la chei”.

Apoi Nicolae continuă: ”Aici în Italia pentru noi adevăratul risc este să dăm peste cineva înarmat sau să ne intersectăm cu o patrulă a poliției. Altfel e un joc de copii. Rar reacționează cei care ne surprind. Prima reacție e că nu le vină să creadă, înainte să înțeleagă ceva trece timp. Alte dăți eu și colegii mei am comis ceva greșeli și ne-au arestat. Mulțumită lui Dumnezeu am avut un avocat bun și voi aveți legi foarte proaste. În România anumite lucruri nu ar fi permise, intri la închisoare și nu mai ieși. Și acolo la noi sunt răi”.

În concluzie, Italia este un loc perfect pentru el: ”Să spunem că pentru a face ceea ce facem noi, Italia e un loc ideal. Uneori chiar și noi rămânem surprinși de viteza cu care ieșim din închisoare. Dar nu e mereu așa, depinde de judecător”.