Român de 25 de ani mort într-un accident provocat de un șofer italian beat

Carabinierii din San Nicola au denunțat pentru conducere în stare de ebrietate și omor din culpă un italian de 32 de ani din Piacenza, care a provocat un accident rutier în care a murit un român de 25 de ani, Darius Vasile. Italianul avea o rată de alcoolemie de 2,41.

Accidentul s-a produs pe 25 iulie noaptea, cu puțin înainte de 1,30, la intrarea pe podul de pe râul Trebbia, la San Nicola (Piacenza). Victima era cu câțiva amici într-un Fiat Punto, care a fost tamponat și apoi împins pe banda opusă.

Mafia accidentelor rutiere: a încasat despăgubirile în locul familiei victimei, arestare la Roma

Potrivit unei prime reconstituiri, mașina Fiat 500 Abarth care venea de la Piacenza, condusă de italianul beat, imediat după ce a traversat podul , a tamponat în mod violent mașina Fiat Punto pe care o preceda și care, în urma impactului, a ajuns pe partea cealaltă a carosabilului, izbindu-se frontal de o altă mașină care venea din direcția opusă (la bordul căreia se aflau două femei din Piacenza).

Acordul pentru morţi dintre România şi Italia / Dacă nu ai bani de repatriere, te îngroapă primăria italiană

La bordului mașinii Fiat Punto, pe locul din dreapta șoferului, se afla Darius Vasile care, în urma impactului, a fost aruncat din mașină ajungând pe asfalt la circa zece metri distanță. Tânărul a fost transportat de urgență la serviciul de urgență din Piacenza, dar după circa o oră de la sosire a murit în sala de operații.