Doi români arestaţi după ce s-au luat la bătaie cu carabinierii - Gazeta Românească - ştiri pentru românii din Italia
13
Sam, Feb

Cronica Neagră

Doi români, unul din Arezzo şi altul din La Spezia, au ajuns după gratii în condiţii similare, după ce, beţi fiind, s-au luat la bătaie cu agenţii veniţi să-i calmeze.

Primul episod a avut loc pe 10 aprilie, la Bibbiena, lângă Arezzo. Un român petrecăreţ de 39 de ani,  şi-a dus vecinii în pragul exasperării, după ce a dat muzica la maxim în propria locuinţă, în toiul nopţii.

Carabinierii chemaţi la faţa locului au crezut pe moment că au reuşit să-l convingă pe bărbat, aflat în stare de ebrietate, să coboare volumul. Însă românul s-a năpustit asupra agenţilor.

Carabinierii au reuşit oricum să-l blocheze. A fost judecat şi condamnat la 10 luni de închisoare cu beneficiul suspendării condiţionate a pedepsei.

Al doilea episod a avut loc în localitatea La Spezia. Protagonistul este un tânăr muncitor român de 25 de ani, care în noaptea de 14 aprilie a fost surprins în stare de ebrietate de către o patrulă de carabinieri care efectua un control într-un cartier din localitate. Semnalarea venise tot din partea vecinilor, deranjaţi de gălăgia făcută de român.

La sosirea militarilor, tânărul a reacţionat rău, începând să-i lovească şi trimiţându-i la spital pe doi dintre agenţi, care au primit 14 şi 7 zile de îngrijiri medicale. Muncitorul a fost arestat: va trebui să răspundă acuzaţiilor de ultraj, lovire şi refuz de a furniza propriile date personale.