05
Lun, Oct

Cronica Neagră

Carabinierii din San Nicola au denunțat pentru conducere în stare de ebrietate și omor din culpă un italian de 32 de ani din Piacenza, care a provocat un accident rutier în care a murit un român de 25 de ani, Darius Vasile. Italianul avea o rată de alcoolemie de 2,41.

Accidentul s-a produs pe 25 iulie noaptea, cu puțin înainte de 1,30, la intrarea pe podul de pe râul Trebbia, la San Nicola (Piacenza). Victima era cu câțiva amici într-un Fiat Punto, care a fost tamponat și apoi împins pe banda opusă.

Mafia accidentelor rutiere: a încasat despăgubirile în locul familiei victimei, arestare la Roma

Potrivit unei prime reconstituiri, mașina Fiat 500 Abarth care venea de la Piacenza, condusă de italianul beat, imediat după ce a traversat podul , a tamponat în mod violent mașina Fiat Punto pe care o preceda și care, în urma impactului, a ajuns pe partea cealaltă a carosabilului, izbindu-se frontal de o altă mașină care venea din direcția opusă (la bordul căreia se aflau două femei din Piacenza).

Acordul pentru morţi dintre România şi Italia / Dacă nu ai bani de repatriere, te îngroapă primăria italiană

La bordului mașinii Fiat Punto, pe locul din dreapta șoferului, se afla Darius Vasile care, în urma impactului, a fost aruncat din mașină ajungând pe asfalt la circa zece metri distanță. Tânărul a fost transportat de urgență la serviciul de urgență din Piacenza, dar după circa o oră de la sosire a murit în sala de operații.