Advertisement

Premierul desemnat Ponta se bucură de încrederea a peste jumătate dintre români

A fost publicat primul sondaj realizat dupa caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu. Realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic, acesta arată că mai mult de jumătate dintre români consideră ca pe un fapt bun sau foarte bun căderea Guvernului Ungureanu. Premierul desemnat, Victor Ponta, conduce în topul încrederii românilor.

Mai mult de jumătate dintre români (52%) consideră căderea Guvernului Ungureanu ca pe un fapt bun (32%) sau foarte bun (20%), iar 60% dintre români consideră numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier drept o mişcare bună (43%) sau foarte bună (17%). Procentul celor care cred că desemnarea lui Ponta ca prim-ministru a fost o alegere foarte proastă este de 11%

Victor Ponta conduce şi în topul încrederii românilor, cu 53%, urmat de Sorin Oprescu (47%), Crin Antonescu (42%) şi de fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu (37%).

Dan Diaconescu se află pe locul cinci cu un procent de 24%, urmat de Gigi Becali (21%), Traian Băsescu (17%), Emil Boc (17%) şi Elena Udrea (15%).

De la actualul guvern, cei mai mulţi români (32%) aşteaptă scăderea taxelor (CAS) la anagajatori, pentru a se putea crea mai multe locuri de muncă. De asemenea, 24% aşteaptă de la actualul executiv restituirea banilor luaţi ca CAS pensionarilor, în ultimul an.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale, pentru Parlamentul României, coaliţia USL ar ieşi câştigătoare, obţinând 67% din voturile electoratului.

Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, s-ar clasa pe locul doi, cu 14%, în timp ce PDL ar întruni 12% din sufragii. Restul partidelor, inclusiv UDMR, nu ar intra în Parlament.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-3 mai, de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), pe un eşantion de 900 de persoane şi are o eroare tolerată de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.