in

Italia, modificări la Codul Rutier: cu telefonul la volan, carnetul se reține pe loc. Iată și alte propuneri

În cazul în care sunteți prins că vorbiți la telefon, vi se reține pe loc carnetul, nu așa cum era până acum, doar la abateri repetate. Aceasta și altele sunt noi reguli pentru automobiliști, în discuție la Comisia Transporturi a Camerei pentru a introduce o serie de modificări la Codul Rutier. Printre principalele noutăți este o înăsprire a amenzilor și sancțiunilor pentru cei care pe timpul șofatului folosesc mobile, tablete și alte dispozitive electronice.

Viceministrul Infrastructurilor și Transporturilor Riccardo Nencini explică faptul că ”pentru șofatul vorbind la telefon va fi o dublare a punctelor tăiate de pe permis și o dublare și a perioadei de suspendare a permisului”. Sancțiunea va fi cuprinsă între 161 și 647 de euro în timp ce suspendarea permisului, de la 1 la 6 luni, va avea loc imediat ce a fost constatată încălcarea legii și nu numai în caz de recidivă ca acum.

În analiza Camerei este și o normă ”salvează-copii” care introduce obligația adoptării de dispozitive de alarmă menite să prevină abandonarea accidentală a copiilor la bordul mașinilor. Propunerea de lege a lui Federico Fauttilli (DeS-CD) prevede ca, începând de la 1 ianuarie 2019, toate sistemele de protecție pentru copii să fie dotate cu un dispozitiv, de conectat la vehicul, cu senzor de greutate care să fie în măsură să emită motorului oprit un semnal acustic, atunci când greutatea sistemului este considerată superioară celei prevăzute fără prezența copilului.

Prea mulți morți, peste 800 de la începutul anului. Ministerul de Interne, Marco Minniti, a emis o directivă pentru a preveni și combate toate acele comportamente – de la utilizarea telefonului la conducerea în stare de ebrietate, până la neutilizarea centurilor de siguranță – care stau la baza accidentelor rutiere.

Alcool și droguri, căști de protecție, centuri de siguranță, scăunele pentru copii, utilizarea celularelor și smartphone-urilor la volan.

Acestea sunt punctele principale ale Directivei emise pe 21 iulie de ministrul de Interne, Marco Minniti, cu intenția clară de a combate fenomenul victimelor străzii și a atinge unul dintre cele mai demne obiective comunitare: reducerea cu 50% a numărului morților din cauza accidentelor rutiere.

De la 1 ianuarie la 16 iulie în Italia au avut loc 39.049 accidente, cu 3,5% mai puține decât în 2016, când în aceeași perioadă au fost 40.466. Însă cu toate acestea, creșterea  numărului de morți este constantă. La 16 iulie era de +2,9% însă dacă se iau datele primelor luni, creșterea este de 7,4%, numărul victimelor trecând de la 745 la 800. Și numărul accidentelor mortale, de la 1 iunie la 30 iunie, a trecut de la 695 în aceeași perioadă din anul trecut la 727 în 2017.

Și mai există o dată care preocupă: în fața unei diminuări cu 10,5% a totalului infracțiunilor, cu o scădere a celor legate de excesul de viteză cu 26,8%, au crescut cu 15,1% cele privind utilizarea celularului la volan ( de la 23.011 de la 1 ianuarie la 30 iunie 2016 s-a trecut la 26.948 în 2017). Potrivit experților de la Poliția Rutieră, utilizarea telefonului mobil la volan rămâne prima cauză de distragere a atenției la volan.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la hotel: căutat internațional, era în vacanță cu iubita în Liguria

Schimbarea legii cetățeniei s-a amânat, sute de mii de copii ai imigranţilor ar fi putut primi automat cetăţenia