in

”A câștigat Africa”, val de comentarii rasiste față de echipa națională franceză

„Maimuțe cu mingea”, „campioni din lumea a treia”, „A câștigat Africa”. Victoria Franței la Cupa Mondială dezlănțuie un infern de rasism pe rețelele sociale, scrie agenția italiană AGI. Din seara victoriei, pe Facebook curg râuri de comentarii rasiste la adresa naționalei franceze „vinovată“ – potrivit comentatorilor italieni cei mai feroce – că „nu reprezintă Franța reală“, că „arată daunele imigrației necontrolate“, că este, pe scurt, „o echipa de negri africani care pretind a fi francezi”. Un val de fraze și cuvinte pline de ură, întărite în noaptea de revolte pe Champs Elysées din Paris, Marsilia, Lyon și Ajaccio.

Se distribuie clipuri video și fotografii ale atacurilor la magazine și poliție în timpul festivităților, iar imaginile devin pretext pentru a arata cu degetul la persoanele de culoare: „Același lucru fac maimuțele la grădina zoologică, atunci când sunt în grupuri se excită“ . Pe de altă parte, Franța – „națiune frumoasă, icoană a romanticismului“ – este acum „transformată într-un ghetou din lumea a treia“, și „dacă aduci lumea a treia acasă, și casa ta devine lumea a treia“, unde integrarea devine sinonimă cu „spargeri, furturi, baterea albilor”.

Fotografiile echipei campioane a lumii sunt comentate cu „a câștigat echipa din colonii“, „Felicitări continentului african pentru prima lor Cupa Mondială“, „Macron sărbătorește victoria continentului african“, „există încă 4 sau 5 francezi în echipa Franței, pentru următorul campionat vor fi 1 sau 2 (pe banca de rezerve)”, găsind și o nouă denumire a țării: “Afranța”.

Rasism marca H&M. Magazine devastate din cauza unei reclame: “Cea mai tare maimuţă din junglă”

Rasism la Veneția, profesoară concediată: ”Trebuie să eliminăm copiii musulmanilor, sunt viitori delincvenți”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scrisoare de la o româncă din Italia: ”Lovită pe la spate de românii pe care i-am ajutat”

Italia, la închisoare pentru o baterie: ”Ce pot să fac împotriva acestei nedreptăți?”