in

Italia, ”Operațiunea Starlight”, destructurată bandă de hoți români, intrau în acțiune doar noaptea, ”sub lumina stelelor”

Nelu Angheluță de 24 de ani, și Florin Susnea, au fost depistați și reținuți cu mandat european de arestare în țara lor de origine, unde se refugiaseră. Au fost extrădați și duși la închisoare.

Au fost arestați alți doi componenți ai bandei de români specializați în furturi prin ”spargere”. Carabinierii de la comandamentul provincial din Lucca au destructurat astfel banda datorită operațiunii ”Starlight”, demarată la începutul lui februarie în Toscana și Emilia Romagna, arestând ultimii doi componenți care au reușit să scape de capturare.

Este vorba de Nelu Angheluță, de 24 de ani, recidivist, și de Florin Susnea, de 48 (foto), și acesta cu antecedente penale, ambii fără domiciliu stabil, în privința cărora fusese emis un mandat de arestare fiind acuzați de ”asociere în scopul comiterii de infracțiuni finalizată cu comiterea unor furturi” pentru o multitudine de spargeri comise în Lucca și Firenze în dauna unor centre comerciale, hipermarketuri, firme de leasing auto, magazine și firme de diferite tipuri.

Carabinierii din Lucca au arestat în total 19 persoane, alte 2 fiind puse sub control judiciar și 6 denunțate pentru tăinuire.

Nelu Angheluță și Florin Susnea au fost depistați și blocați, deoarece pe numele lor fuseseră emise mandate de arestare, în țara lor de origine unde se refugiaseră, apoi au fost extrădați în Italia la bordul unui avion venit de la București.

Numele ”Starlight” al operațiunii care s-a ocupat de spargerile la magazinul Trony din Pietrasanta (LU), Marcatone Uno și la hipermarketul Conad din Altopascio (LU), derivă de porecla unuia dintre principalii subiecți arestați, Bordeianu Costel, care desfășura un rol de prim-plan în sânul organizației și din faptul că banda intra în acțiune numai noapte, ”sub lumina stelelor”.

Tocmai Bordeianu, împreună cu alți doi români, în seara de 20 februarie, la câteva zile după capturare, a devenit protagonistul unei aventuroase fugi din închisoarea fiorentină Sollicciano, care s-a încheiat apoi cu capturarea celor trei în câteva luni.

Trebuie evidențiat profesionalismul și rapiditatea de acțiune a diferiți membri ai organizației în fiecare dintre loviturile puse la cale: mereu dotați cu mănuși și cu fețele acoperite, utilizând unelte pentru dat spargeri (târnăcoape, clești, ciocane mari), necesitau în medie un minut și jumătate de la sosirea la fața locului pentru a dat spargerea și a fugi cu prada, după cum arată imaginile camerelor de filmat.

Articolele ”preferate” de bandă erau bijuteriile, telefoanele mobile, tabletele, mașinile cu capacitate cilindrică mare (Audi, Marcedes), vehiculele comerciale (furgonete, camioane, Fiat Ducato) care erau furate cât încă nu erau înmatriculate direct de la firmele de leasing și vândute în străinătate pentru o valoare totală de peste 650.000 de euro.

O parte din pradă în valoare de 250.000 de euro a fost recuperată de carabinieri și restituită proprietarilor legitimi (printre care 4 furgonete și 4 autoturisme neînmatriculate).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italienii pleacă masiv în Marea Britanie. Povestea lui Alessandro: ”Sunt foarte fericit pentru alegerea făcută”

Accident grav pe o autostradă din Ungaria, microbuz plin cu români lovit de un TIR: 3 morți și 6 răniți grav