După mine, potopul! Fostul ministru al diasporei, Maria Ligor, a lăsat haos total la DRP

Scritto da Redazione Online

Înainte să plece de la Departamentul Românilor de Pretutindeni, transformat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, ministrul Maria Ligor a aprobat o serie de finanțări fără respectarea legii, arătând o adevărată bătaie de joc la adresa proiectelor precedente, unde finanțările au fost pur și simplu hăcuite, scrie INFOROES, publicație românească din Spania.

Foto: Agerpres


 

Astfel, cu toate că, în conformitate cu legea, proiectele trebuie să obțină minim 50 de puncte pentru a primi finanțare de la statul român, la ultima sesiune au fost aprobate proiecte cu punctaje mult mai mici.

Mai mult decât atât, astfel de proiecte, cu 20-30 de puncte, au fost finanțate în proporție de 100%, în timp ce, pentru proiectele din primăvara anului 2016 au fost respinse proiecte cu 45-47 de puncte și au fost acordate finanțări cu sub 50% din sumele cerute inițial.

Ciudat este că de pe site-ul Departamentului a dispărut și Ghidul de Finanțare, acolo unde scria că un proiect este admis dacă întrunește minim 50 de puncte. Acest fapt rezulta și din lista cu proiectele aprobate în februarie 2016, unde nu au primit finanțare proiectele care au obținut sub 50 de puncte.

Este posibil să fi fost schimbat Ghidul de Finanțare, însă acest lucru nu a fost anunțat, iar pe site-ul Departamentului nu apare vreo mențiune în acest sens.

Mai jos găsiți proiectele finanțate cu multă generozitate de fostul ministru Ligor, cu doar câteva zile înainte să părăsească funcția, în timp ce alte proiecte aprobate în luna februarie au fost pur și simplu sabotate de funcționarii DPRRP, subiect asupra căruia vom reveni în curând.

Comisia de evaluare din cadrul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) a aprobat, în sesiunea de finanțare 15 octombrie – 1 decembrie 2016, 14 proiecte și a respins 1.

Violeta Niculescu
INFOROES

 Ce face DRP cu un milion de lei din banii diasporei: două biserici și o revistă

 

 

Informazioni sull'autore

Redazione Online