Gheorghe Raica e sigur că va câştiga alegerile locale de la Alessandria

Scritto da Redactia GR

Gheorghe Raica, 38 de ani, traducător la tribunalul din Alessandria candidează din nou pentru ocuparea unui loc de consilier în cadrul primăriei, de această dată pe listele partidului Popolo della Liberta. Raica a fost primul român care a reuşit să ocupe un loc în consiliul comunal al unei primării italiene. La Alessandria, în urmă cu cinci ani, Raica a candidat pe listele Lega Nord, fiind ales iniţial consilier de circumscripţie, pentru ca în 2010 să devină consilier comunal, pe un loc rămas liber în consiliu.

Raica a demisionat din cadrul Lega Nord şi ulterior a înfiinţat Partidul European al Românilor, dar fără să aibă o activitate semnificativă. S-a implicat şi în politica românească, fiind unul dintre liderii PDL Italia.

În martie 2011 a fost arestat, fiind acuzat că şi-ar fi bătut soţia. Arestat pentru rele tratamente în familie, a fost eliberat la scurt timp, soţia retrăgându-şi plângerea. Raica spune că în prezent situaţia sa familiară e restabilită complet, incidentul din 2011 considerându-l ”uitat”.

La alegerile locale de la Alessandria candidează pe listele PdL şi este convins că va fi ales din nou consilier. ”Sunt 32 de locuri de consilier la primăria din Alessandria, dar cei 920 de candidaţi se bat pentru 31, pentru că unul e al meu sigur. S-au înscris peste 600 de români şi am certitudinea că cel puţin 500 mă votează pe mine. Ca să nu mai adaug şi voturile italienilor. Luni seara vă voi anunţa că am câştigat.”

Raica consideră că deşi nu a avut un mandat complet, în cei doi ani cât a ocupat funcţia de consilier a reuşit să realizeze mult pentru românii din Alessandria. ”Cine a apelat la mine pentru informaţii sau consultanţă juridică le-a primit prompt şi gratuit. Biroul de informaţii din cadrul primăriei a funcţionat mereu şi a fost de mare ajutor multora. O altă realizare importantă pentru Alessandria a fost crearea bisericii ortodoxe. Mai sunt multe de făcut pentru românii de aici iar reconfirmarea mea în funcţia de consilier va fi o continuitate pentru proiectele pe care le-am început.”

Românul nu a întrerupt relaţiile cu politica românească. ”Sunt în contact permanent cu politicieni din România, de toate nivelurile şi cam din tot spectrul politic. Mă voi implica şi eu în campania electorală din România, nu pot însă să vă spun acum şi cu ce partid.”

Andi Rădiu

Gheorghe Raica se întoarce în consiliul local

Ultima ora/ Gheorghe Raica, fost consilier al Ligii Nordului, a fost arestat

Gheorghe Raica respinge acuzaţiile: “M-a lăsat singur cu copiii”

Informazioni sull'autore

Redactia GR