Protest la consulatul României: “Afară cu partidele româneşti din Italia”

Scritto da Redactia GR

Duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma şi din împrejurimi sunt chemaţi la a doua manifestaţie de solidaritate cu protestatarii din România, în faţa Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, din Via del Serafico 69 – 75 (metrou B, staţia Laurentina). Asociaţia Românilor din Italia, alături de alte asociaţii, îi cheamă la manifestaţie pe toţi românii nemulţumiţi de politica guvernului Băsescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucureşti.Un alt punct al protestului se referă la filialele partidelor politice româneşti din Italia. ARI cere desfiinţarea acestora.

Într-un comunicat ARI, intitulat “România are nevoie de un Mario Monti“, se spune: “La primul protest, organizat pe 22 ianuarie în faţa Ambasadei, au participat circa 250 de persoane. La al doilea protest, ARI apreciază că vor participa peste 400 de persoane, cifră menţionată şi în cererea de autorizaţie aprobată de Chestura din Roma.

Vom cere şi de această dată demisia guvernului şi a preşedintelui şi numirea unui guvern tehnic, pentru scoaterea României din criză. Pentru Italia, Guvernul tehnic a fost singura soluţie şi măsurile luate de Mario Monti dovedesc ce înseamnă un guvern care nu are interese electorale. România are nevoie de un Mario Monti şi de o echipă de profesionişti, pentru o schimbare adevărată.”

“Nu este o soluţie înlocuirea PDL cu USL la putere. Noi nu am manifestat la Roma organizaţi şi manevraţi din umbră de PSD sau PNL, aşa cum încearcă să demonstreze cei care i-au rămas fideli preşedintelui Băsescu în diaspora. În diaspora au fost activate echipele de dezinformare şi denigrare a celor care îndrăznesc să-şi manifeste solidaritatea cu miile de oameni ieşiţi în stradă în ţară.

Pentru a elimina orice dubiu cu privire la nepolitizarea protestelor organizate de ARI, duminică vom protesta şi contra tuturor filialelor partidelor politice româneşti din Italia şi din toată diaspora, aşa cum am menţionat şi în cererea de autorizare a mitingului aprobată de Chestura din Roma.

Considerăm că filialele partidelor româneşti în diaspora sunt ilegale, inutile şi dăunătoare şi cerem desfiinţarea imediată a acestora. Partidele nu sunt în stare să rezolve situaţia gravă din ţară, cu atât mai mult nu pot face nimic pentru noi, cei din diaspora.”, se spune în comunicatul ARI.

Românii protestează duminică la Roma, Milano, Bologna, Florenţa şi Piacenza

Informazioni sull'autore

Redactia GR