in

Turismul românesc rămâne fără birouri de promovare în afara țării. Guvernul a decis să le desființeze

Nu vor mai exista Birouri Naţionale de Promovare Turistică ale României în străinătate. Acestea vor fi desființate de actualul guvern, proiectul fiind publicat pe site-ul ministerului turismului. În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a modificarii Hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, sediile vor fi desființate iar personalul va fi rechemat în țară.

În prezent, România are 9 birouri de promovare turistică la Viena, Berlin, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Roma şi Varşovia.

Prin desființarea acestor birouri, România rămâne, practic, fără nicio instituție care să se ocupe direct, în afara țării, de promovarea turismului din țara noastră. Alături de hotărărea de desființare a birourilor, ministerul turismului nu a anunțat niciun proiect care să suplinească activitatea aceastora.

”În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se vor lua toate măsurile care se impun în vederea desființării reprezentanțelor de promovare turistică cu sediul în străinătate, incluzând și rechemarea în țară a personalului, precum și, încetarea tuturor relațiilor contractuale aferente funcționării acestor reprezentanțe.”, scrie în ultimul paragraf al hotărârii de modificare a organizării și funcționării ministerului turismului.

În luna ianuarie, reînființatul Minister al Turismului publica documentul care explica regulamentul de funcționare, la art.7, punctele 3 și 4 menționându-se funcționarea Birourilor de promovare. După mai puțin de trei luni, conducerea ministerului a decis că Birourile nu mai sunt folositoare.

”Art. 7 (3) Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 183 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Din numărul maxim de posturi, 15 posturi se utilizează pentru rețeaua de promovare turistică externă.

Art. 7 (4) În cadrul Ministerului Turismului și cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat conform alin. (3) funcționează reprezentanțe de promovare turistică cu sediul în străinătate și reprezentanțe și unități teritoriale cu sediul în țară, structuri fără personalitate juridică, a căror înființare și ale căror atribuții se stabilesc prin ordin al ministrului turismului. Activitatea reprezentanțelor de promovare turistică se poate desfășura în spații închiriate în condițiile legii, cu suportarea cheltuielilor de către Ministerul Turismului.”

Turismul românesc rămâne fără birouri de promovare în afara țării. Guvernul a decis să le desființeze


Iată cele 9 birouri de promovare turistică a României:

Citește și:

Simion Giurcă, şeful Biroului de turism al României din Viena, premiat de austrieci. “Turiștii se întorc mulţumiţi din România”
Ioana Podosu, şefa Biroului Naţional de Promovare Turistică a României la Roma: ”Italienii, vrăjiţi de România”
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ceartă violentă în bucătărie, cât pe ce să-și omoare partenera româncă cu făcălețul: «Pui prea multe ouă în tăiței»

Promovarea turistică a României a luat sfârșit. Guvernul predică românilor turismul patriotic