in

Angel Tîlvăr (PSD): ”Lista pentru circumscripţia nr. 43, numai candidaţi din diaspora”

Angel Tîlvăr, președințele PSD Diaspora, despre echipa de candidați ai PSD propusă românilor din străinătate la alegerile din 11 decembrie:

”În primul rând, aş dori să vă spun că sunt foarte bucuros că propunerea noastră de a avea, pe lista pentru circumscripţia nr. 43 la alegerile parlamentare din 11 decembrie, numai candidaţi din diaspora, a fost apreciată de către românii de peste hotare. După cum ştiţi, pe această listă figurează români din Spania, Italia, Republica Moldova, Marea Britanie, Grecia şi Israel. Am ascultat, aşadar, ce ne-au cerut românii şi am răspuns printr-o listă care să corespundă cerinţelor lor.

Totodată, în afara acestui criteriu fundamental, propunem oameni cu profesiuni care să acopere o paletă largă: avocaţi, medici, ingineri, cadre didactice, antreprenori, oameni apreciaţi, implicaţi în viaţa comunităţilor, mereu aproape de acestea. 30% dintre candidaţi sunt tineri, jumătate sunt femei, iar media de vârstă este 37 ani pentru lista de la Camera Deputaţilor şi 46 ani pentru lista de la Senat. Toate aceste lucruri garantează că, în Parlamentul României, cei care îi vor reprezenta pe românii din diaspora vor putea acoperi domenii şi segmente demografice cât mai diverse.

Însă, trebuie să mărturisesc, cel mai mult m-a impresionat faptul că legea iniţiată şi votată de către PSD, lege prin care sunt eliminate 102 taxe, printre care 25 taxe consulare, a fost foarte bine primită atât de românii din diaspora, cât şi de cei din ţară. Regret că PNL contestă această lege, pentru că ea este în beneficiul românilor şi a fost formulată tocmai ca răspuns la solicitările românilor.

Le mulţumesc colegilor mei candidaţi pentru că au făcut o campanie pozitivă, bazată pe propuneri clare, realizabile, care dovedesc faptul că Partidul Social Democrat poate să guverneze România cu competenţă şi cu un program coerent, pragmatic, eficient. Cred că politicienii cu adevărat responsabili, chiar şi în campania electorală, au obligaţia de a îi unii pe români, nu de a-i dezbina. De aceea, am preferat să fim cât mai mult în mijlocul oamenilor din toate comunităţile de români la care am putut ajunge şi să punem accentul pe ceea ce ne apropie, nu pe ceea ce ne desparte. Sunt convins că românii sunt cei mai buni oameni din lume şi merită tot ce este mai frumos şi mai bun. Şi, pentru că se apropie sărbătorile, mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe români!”

PSD a depus listele cu candidații în DIASPORA pentru alegerile parlamentare. Iată cine va intra în lupta electorală

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul ca butonul roșu de pe valiza nucleară? Ar fi grav dacă soarta României ar depinde de o duminică electorală

Apelul asociațiilor din Italia: Ne-am ales președintele, haideți să dăm o nouă lovitură sistemului și să votăm schimbarea!