in

Doru Coliu (PMP): Cabinetul meu parlamentar va fi în Diaspora

Doru Coliu, candidatul aflat pe locul doi la Camera Deputaților pe lista PMP în Diaspora, care în urmă cu două săptămâni nici nu visa să devină parlamentar, a început în forță mandatul. A reacționat la atacurile venite din partea fostului deputat Aurelian Mihai, a pregătit deja o interpelare pe care o va adresa Ministerului de Externe și ne promite că va avea un sediu permanent la Barcelona.

Totodată e singurul parlamentar din diaspora care ne anunță că va avea o echipă de consilieri onorifici, nu doar în Europa, un site unde își va scrie activitatea și propunerile legislative și ne garantează că va ține audiențe online la fiecare două săptămâni.

Iată ce ne-a declarat în exclusivitate, Doru Coliu:

Doru Coliu, eşti surpriza acestor alegeri, puţini au fost cei care aveau curajul să creadă că vei deveni deputat de pe locul doi. Te rugăm să ne spui câte ceva despre tine, despre familia ta şi despre perioada pe care ai petrecut-o în afară ţării.

«A fost o surpriză inclusiv pentru mine deşi am sperat tot timpul că românii din Diaspora îmi vor da şansa, prin votul lor, să le apăr interesele. Românii din Diaspora au nevoie de parlamentari care să le poarte dorinţele şi problemele în Parlament unde să poată propune soluţii pentru rezolvarea lor. Locuiesc şi trăiesc în Diaspora de mulţi ani, am muncit precum toţi “ căpşunarii“ şi am întâmpinat aceleaşi probleme ca şi ei. Sunt un familist convins şi sunt tatăl a doi copii. De altfel ţin să mulţumesc familiei şi echipei mele pentru sprijinul şi înţelegerea de care au dat dovadă în campania electorală.»

Crezi că eşti pregătit să aperi românii din diaspora în Parlament?

«Da, sunt convins de acest fapt. Cunosc problemele celor din Diaspora din propriile trăiri nu din auzite. Cunosc români de pe toate continentele, ne-am spus problemele unii altora, ani de zile, probleme neînţelese şi neauzite de foştii parlamentari ai Diasporei. Singurul care a încercat să facă ceva pentru noi a fost Eugen Tomac. Din păcate s-a lovit în Parlament de indiferenţa celorlalţi aleşi din Diaspora şi de ostilitatea PSD, PNL şi UDMR. PMP mi-a oferit şansa să pot candida iar românii ce ne-au votat mi-au oferit mandatul de care aveam nevoie pentru a le apăra interesele. »

Cum vei ţine legătură cu românii din diaspora? Vei avea o echipa de consilieri în diferite zone sau vei apela la mediul online?

«Aşa cum m-am angajat în campanie, cabinetul meu parlamentar va fi în Diaspora, la Barcelona. Şeful cabinetului meu parlamentar va ţine audienţe online la fiecare două săptămâni. Voi avea o echipă restrânsă însă mă voi putea baza şi pe o echipă de consilieri onorifici care locuiesc în Europa, SUA, Canada sau pe alte continente. Ei vor fi urechile mele aplecate către doleanţele românilor. Vom pune la dispoziţie şi un site unde vom publica activitatea mea şi propunerile mele. Îmi doresc să pot vizita toate ţările unde sunt comunităţi mari de români. Există deja invitaţii pentru vizite în SUA şi Franţa. »

Ai reacţionat imediat după ce a fost publicat comunicatul fostului deputat Aurelian Mihai, legat de retrimiterea legii care anulează unele taxe consulare. Mai ai de adăugat ceva?

«În privinţa acestui domn nu mai am nimic de spus. Spusele sale îl descriu perfect. »

Care sunt proiectele legate de activitatea de parlamentar pe care le ai în momentul asta?

«În acest moment lucrez împreună cu echipa mea la definitivarea priorităţilor printre propunerile aflate în programul PMP pentru Diaspora. Lucrăm la proiecte menite să îmbunătăţească viaţa românilor din Diaspora. De altfel voi trimite o interpelare către Ministerul de Externe deoarece în unele consulate şi ambasade, primirea românilor şi rezolvarea problemelor lor lasă de dorit. Îmi doresc şi crearea unei platforme telefonice a MAE, care să fie accesibilă 7/7 şi 24/24 unde concetăţenii noştri să poată obţine susţinere şi sfaturi în probleme de drept familial sau al muncii.»

Andi Rădiu
[email protected]


Manuel Costescu, parlamentar ales în diaspora, dezertează din Comisia pentru românii din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Manuel Costescu, parlamentar ales în diaspora, dezertează din Comisia pentru românii din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților

Italia, furau hainele de la Caritas destinate săracilor: doi români, tată și fiu, surprinși cu 500 de saci de marfă