in

EXCLUSIV / Scrisoare către diaspora PNL: „Nu s-a decis ca Viorel Badea să fie candidatul PNL în străinătate”

Intrarea lui Viorel Badea în PNL a declanşat o adevărată revoltă în cluburile liberale din străinătate. Dacă iniţial partidul a vrut să pună batista pe ţambal, nemulţumiţii au primit acum o mână de ajutor importantă, în războiul lor declanşat contra lui Badea, pe care au anunţat că nu-l vor susţine la alegerile din toamnă, în competiţia pentru un loc de senator în colegiul diasporei.

Într-o scrisoare expediată coodonatorilor cluburilor liberale din diaspora, patru membri marcanţi ai PNL, doi europarlamentari – Ramona Mănescu, Norica Nicolai -, Secretarul General Adjunct al PNL, responsabil cu relația cu Societatea Civilă și Diaspora – Theodora Bertzi şi unul din fondatorii PNL, Dinu Zamfirescu – anunţă că nu s-a hotărât ca senatorul Viorel Badea să reprezinte diaspora PNL, nici că va fi candidatul partidului pentru diaspora şi nici că va coodona organizaţiile liberale din străinătate. „Dânsul nu face parte din Consiliul Director al Cluburilor Liberale. Mai mult, trebuie să ştiţi că nu s-a luat încă nicio hotărâre cu privire la poziţionarea candidaţilor noştri pe colegii, în vederea alegerilor parlamentare din toamnă”, se spune în scrisoare.

Semnatarii scrisorii îi asigură pe coodonatorii filialelor PNL din străinătate că nu va fi luată nicio decizie în legătură cu diaspora fără consultarea lor.

În scrisoare este criticat Consiliul director al Cluburilor Liberale, pentru comunicarea defectuoasă, „pe care trebuie să şi-o asume”.

Revoltă în filialele PNL din diaspora: „Viorel Badea nu ne reprezintă”

Este o mare lovitură primită de Viorel Badea, trecut de la PDL la PNL, care anunţase că va candida în colegiul diasporei pentru liberali. Şi nu e singura lovitură. Ieri, Badea a pierdut şi şefia Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, care acum este condusă de Onofrei Orest, senator PDL. Viorel Badea a fost retrogradat la funcţia de secretar, aşa cum arată site-ul Senatului.

Viorel Badea a explicat astfel, pe pagina sa de Facebook: „Pentru a risipi zvonurile manipulate cu maliţiozitate de către unii adversari politici dinlăuntru şi dinafară, referitoare la debarcarea mea din funcţia de preşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni, doresc să aduc următoarele lămuriri: În conformitate cu regulamentul de funcţionare al Parlamentului României, în cazul în care un parlamentar trece de la un partid la altul, îşi pierde funcţia parlamentară avută în partidul de la care a plecat. Funcţia de preşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni revine de drept Partidului Democrat Liberal, conform algoritmului politic stabilit de partidele parlamentare la începutul ciclului electoral. Stabilirea funcţiilor politice în comisii se face în urma negocierilor politice.!”

Fără funcţie, marginalizat în PNL şi cu William Brînză care-l vânează prin toată Europa, pe Viorel Badea îl aşteaptă vremuri grele.



 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV / Reportaj între sinistraţii români din Emilia Romagna: „Am trăit momente de coşmar”

Natalia Intotero, noul secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni