in

Liberalii au o nouă filială în Calabria. ”Am întâlnit persoane potrivite, la locul potrivit”

În ziua de 25 septembrie a avut loc la Castrovillari, localitate situată în Calabria, în provincia Cosenza, o întâlnire a PNL Italia cu persoane din comunitatea românească din zonă. Cu această ocazie s-a format o nouă filială liberală, în funcția de președinte fiind aleasă Adriana Patrichi, 39 de ani.

”La această întâlnire a participat și o delegație a Primărie locale cât și a unora învecinate care sprijină și încurajează integrarea comunității românești cât si rezolvarea problemelor sociale a românilor.

Întâlnirea a fost organizată de președintele PNL Italia, Valentin Făgărășan, care a transmis un mesaj din partea Președintelui PNL Ludovic Orban și a încheiat prin luarea angajamentul de a crea condițiile unui partid pregătit sa facă față noilor provocări pe care astăzi le întâmpină comunitățile de români din Calabria.

Întâlnirea s-a încheiat prin alegerea președintelui PNL Castrovillari, Adriana Patrichi, care a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată.”, se scrie într-un comunicat primit la redacție.

”Mă bucur foarte mult pentru faptul că în Calabria PNL a reuşit să găsească persoane potrivite la locul potrivit. Oameni tineri, cu vederi liberale, care chiar dacă sunt departe de ţară, trăiesc cu gândul acasă şi vor să se implice în politică românească. Sper că acest nucleu să se dezvolte şi să dea naştere la proiecte viabile, idei noi şi folositoare întregii comunităţi. Problemele românilor de acolo pot fi de-acum aduse în discuţia parlamentarilor liberali şi cred că acest lucru e benefic pentru toată lumea. Succes noii echipe!”, ne-a declarat Valentin Făgărășan.


bty

Șefa noii filiale liberale este Adriana Patrichi, 39 de ani, originară din Maramureș, Tîrgu Lăpuș, dar apoi crescută la Vaslui, după ce familia ei s-a tranferat. În prezent trăiește la Castrovillari, în provincia Cosenza.

”Motivul care a influenţat plecarea mea din România a fost în primul rând de ordin afectiv, având soţul aici în Italia, dar bineînţeles, ca majoritatea celor aflaţi înafara graniţelor din dorinţa unui viitor mai prosper.”, ne-a declarat Adriana.

”Ceea ce m-a determinat ulterior să rămân și să mă stabilesc în Italia este cu siguranţă instabilitatea economică şi politică a României, care a determinat un declin evident al condiţiilor românului.”, a completat ea.

Am rugat-o pe proaspăta șefă a organizației PNL să ne vorbească despre problemele românilor din zona unde locuiește. ”Problemele românilor din Calabria sunt numeroase: caporalatul şi exploatarea muncitorilor cu precădere în câmpurile agricole; o situaţie îngrijorătoare de care se vorbeşte foarte puţin sau chiar deloc este cea a badantelor românce, a problemelor de natură psicologică pe care aceste femei le manifestă după ani de muncă în acest domeniu; imposibilitatea de a ajunge la consulatele române datorită distanţelor enorme şi lipsa informaţiilor la nivel local dar şi în plan naţional. Din păcate încă mai înregistrăm episoade de discriminare şi rasism, asta doar pentru a enumeră unele din probleme primordiale.”, ne-a spus ea.

”De ce PNL?”, am întrebat-o. ”În ideologia PNL am regăsit toate principiile unei democraţii sănătoase, ale progresului şi libertăţii individuale…toate elemente de baza pentru viitorul României.”, a răspuns ea.

”Ce credeți că ar trebui să se schimbe în România pentru ca românii să se reîntoarcă?”, am mai întrebat-o. ”Reîntoarcerea  românilor în patrie este condiţionată de foarte multe lucruri, dar cred că o clasa politică capabilă să redreseze întreaga naţiune ar fi un motiv de încredere pentru români din diaspora.”, a răspuns românca fără ezitare.

Andi Rădiu

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Asociația Românilor din Italia, festival de zile mari la Milano: “România – Tradiții și Valori Europene”.

Beat la volan, se izbește frontal de o mașină, ucide un bărbat la Salerno