in

Comentarii disprețuitoare la o întrunire PD la Castenaso: ”Pe românul care a furat îl îngropi cu excavatorul și nu-l găsește nimeni”

Într-un reportaj transmis în cadrul emisiunii Piazza Pulita, diverși militanți PD își expun opiniile legate de imigrație. Un reportaj la Festa dell’Unità organizată de PD la Castenaso, provincia Bologna, plin de comentarii disprețuitoare, arată că sentimentele anti-imigrație nu stau numai la dreapta.

Limbaj leghist

În reportajul de pe 2 martie transmis de Piazza Pulita, emisiunea de dezbateri politice de la La7 prezentată de Corrado Formigli, sunt documentate opiniile unor militanți PD pe tema imigrației și primirii. La Festa dell’Unità sunt intervievați diverși domni, cei care într-o vreme ”votam mereu Rifondazione Comunista”. Un domn recunoaște acest lucru cu mândrie: ”De când m-am născut am votat întotdeauna stânga”. Afirmație care însă nu se potrivelte cu părerile despre imigranți: ”Prea multă imigrație, să se ducă la ei acasă”.

Un altul admite: ”Dacă intră un hoț în casă îl împușc în frunte”. Amicul, așezat alături, subliniază: ”Nu mi-e teamă, am nouă puști și patru mii de cartușe”. Și printre râsetele colegilor, adaugă: ”Înainte să mă prindă, las țepeni la pământ atât de mulți”.

Un discurs care ajunge la ceva ce dreapta cere de ani de zile, certitudinea pedepsei. ”Adevărat, dreapta a fost la guvernare douăzeci de ani dar nu a făcut nimic”. Cei de la masă dau un exemplu: ”Uită-te la țigani, nici măcar Mussolini nu a reușit să-i alunge”. De la legitimă apărare, la țigani, apoi la Salvini. Și aici idei diferite: ”Nu l-aș vota niciodată”, spune un domn. Însă amicul intervine: ”Privind anumite lucruri sunt de acord cu el: să fie omorâți toți imigranții”.

Mai mult, precizează: ”Pe românul care a furat îl îngropi cu excavatorul și nu-l găsește nimeni”, încheie printre râsetele comesenilor.

Comunicatul PD

Reportajul realizat de Piazza Pulita a ridicat multe polemici, în așa măsură încât a determinat partidul să transmită un comunicat de presă prin care se disociază de protagoniștii acelor afirmații și pune la îndoială profesionalismul redacției emisiunii:

”Referitor la reportajul filmat la Festa dell’Unità transmis de Piazza Pulita, Partidul Democrat din Castenaso se disociază de declarațiile unor intervievați care nu sunt în linie cu istoria și valorile Partidului nostru, la nivel local și național. Echipa a efectuat interviuri peste o oră, alegând apoi în mod legitim să extrapoleze numai acele declarații, personale și demne de dispreț, din partea unor cetățeni care nu sunt nici înscriși, nici militanți activi ai PD din Castenaso, la o Sărbătoare care prin natura sa rămâne deschisă tuturor. Nemulțumirile din rândul cetățenilor pe tema siguranței se înfruntă cu propuneri concrete, cum face administrația Primarului Sermenghi susținută de Partidul nostru, fără a lăsa spațiu generalizărilor arbitrare și unor derive rasiste care nu-și găsesc și nici nu-și vor găsi locul în comunitatea din Castenaso”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Urmărire ca-n filme pe autostrada Palermo-Messina. Trei români arestați

Crește numărul străinilor care obțin pașaportul italian. Peste 200.000 de noi italieni într-un an