in

Noul ambasador al Italiei, primit la Bucureşti: „Relaţii excelente între cele două ţări”

Ministrulafacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit pe 13 februarie 2013, în audienţăpe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, se arată într-un comunicat MAE.

Ministrul Titus Corlăţean l-a felicitat pe noul ambasador italian la Bucureşti şi şi-a exprimat convingerea mandatul său se va desfăşura sub semnul continuităţii relaţiilor excelente dintre cele două ţări, în spiritul Parteneriatului strategic. Interlocutorii au apreciat frecvenţa contactelor la nivel înalt va fi la fel de intensă şi pe viitor, o vizită a ministrului italian de externe la Bucureşti fiind aşteptată în cursul acestui an, după alegerile parlamentare din Italia din această lună.

Cele două părţi au confirmat, de asemenea, interesul deosebit pentru o participare de nivel a României la Expo Milano 2015, conform profilului relaţiei economice bilaterale. Ambasadorul Diego Brasioli a subliniat doreşte ca mandatul său se desfăşoare sub semnul intensificării contactelor bilaterale, a dialogului politic şi a schimburilor economice.

A reiterat sprijinul ferm şi constant al Italiei pentru confirmarea unei date certe pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în cursul acestui an. Ministrul Titus Corlăţean a urat succes ambasadorului Diego Brasioli în îndeplinirea misiunii sale la Bucureşti, exprimând încrederea relaţiile bilaterale vor continua prospere pe durata mandatului său.

Informaţii suplimentare

Ambasadorul Diego Brasioli este diplomat de carieră. A activat în ambasadele Italiei de la Islamabad, Amman și Beirut și a deținut funcția de consul general al Italiei la Los Angeles

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grillo, despre oile behăind în româneşte

Traian Băsescu se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea