in

PD organizează cursuri de instruire politică pentru străini

Cluburile politice ”Forum immigrazione” și ”No Borders”, din cadrul PD, împreună cu PD Roma, anunță organizarea unor cursuri gratuite de instruire politică și profesională, destinată în special străinilor rezidenți la Roma și regiunea Lazio. Valerica Țarcă, coordonatoarea proiectului pentru comunitatea românească asigură însă faptul că nu există restricții legate de rezidență iar toți românii din Italia care doresc să participe, o pot face fără probleme.

Întreg cursul va fi structurat în mai multe părţi şi va include o secţiune care va discuta despre principiile şi structurile instituţionale ale Italiei. În partea a doua se vor discuta legile imigraţiei, problema refugiaţilor şi multe altele. La sfârșitul cursului va fi eliberat un certificat de participare, pentru cei care au o prezență minimă de 80%. Perioada de formare va fi de o lună. ”Este o oportunitate de a aborda și studia subiecte de politică, în principal, necesare în special celor care doresc să se implice în politică, asociaționism și să înţeleagă mecanismele care guvernează aceste sectore. Un lider de comunitate chiar ar avea nevoie de asemenea informații. Aceasta este prima fază de pregătire, urmând ca mai apoi să se participe la un stage de pregătire mai elaborat. ” ne-a declarat Valerica Țarcă, 48 de ani, responsabil proiect pentru comunitatea românească, membru în conducerea regională a PD Lazio. Românca este cunoscută în comunitatea românească din Roma, fiind premiată de către primarul Gianni Alemanno pentru activitatea profesională. Este originară din Deva, absolventă a facultății de științe politice din Timișoara și președinta asociației ”Academia Eugen Ionesco” din Roma. În prezent este coordonatoarea unui grup care lucrează în domeniul asigurărilor.

Prima reuniune va fi pe 19 mai la ora 10:30, la sediul PD, în via S. Andrea delle Frate, 16, la etajul al treilea şi va avea ca titlu:” Sistemul de partide politice „. Interlocutori vor fi Goffredo Bettini, Marco Pacciotti Coordonator Naţional al Forumului, şi Marco Miccoli secretar PD la Roma.

Pentru informații, cei interesați pot lua legătura cu organizatorii: mail: [email protected], [email protected] sau la tel. 3664137546, 3275694132 (Valerica Țarcă)

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna/ Româncă de 25 de ani lovită de tren

Criză în Diasporă pentru partidul lui Dan Diaconescu