in

Primarul din Verona, Flavio Tosi, declarație șocantă: «Dorm cu pistolul pe noptieră»

«Acasă am gratii la ferestre și uși, există alarmă, dorm cu un pistol pe noptieră. Fără legi adecvate trebuie să-mi apăr familia», a scris pe Twitter Flavio Tosi, primarul din Verona. A abandonat Lega Nord în 2015 pentru a-și fonda noul proiect politic numit „Fare!”. A declarat că susține guvernul Renzi de centru-stânga care nu a vrut niciodată să audă vorbindu-se de arme.

Referindu-se la faptele recente din Lodi, unde un proprietar de restaurant a împușcat și ucis un hoț român pe timpul unei tentative de furt, Tosi a postat mai întâi pe twitter declarația sa șocantă, apoi a reluat-o pe pagina sa de Facebook.

«Este o stare de fapt – a explicat Tosi la Il Giornale –, eu locuiesc la periferia extremă, nu zic în câmp deschis, însă hoții au bătut acea zonă deja de mai multe ori. Au intrat în case și garaje și astfel mă protejez pe mine și familia mea, este o chestiune de prudență. Este dificil să te simți în siguranță în propria casă, în special în zonele periferice, iar pentru că nu vreau să fiu surprins în casă de persoane periculoase, mă apăr».

Privind problema legitimei apărări, primarul veronez gândește precum Lega Nord.

«Ar fi necesar să se amplifice conceptul legitimei apărări, nu zic ca în Statele Unite, unde proprietatea privată este totalmente inviolabilă, însă dreptul la apărare trebuie să existe. Nu poți culpabiliza acel comerciant care găsește în casa lui, unde locuiește cu familia, patru delincvenți și se apără într-un fel. Nu se poate gândi că nu e rațională apărarea în acel moment. Cineva găsește în casă persoane și se apără și nu poți spune că nu trebuia să folosească arma sau cum să o folosească. Ar trebui să te afli în acea situație pentru a încerca să înțelegi ce simți, prin ce treci».

Guvernul de centru-stânga nu a vrut niciodată să audă vorbindu-se de arme. «Da, spune Tosi, însă dacă ar fi legi adecvate atunci statul poate cere cetățeanului să nu se apere, însă cum legile sunt de tot râsul cetățeanul trebuie să se apere într-un fel. Din păcate, suntem într-o situație unde este privilegiat cel care comite infracțiuni în fața celui care se apără. Nu fac acest lucru din exibiționism. Eu fac acest raționament în manieră foarte lucidă».

Dacă i-ar intra hoții în casă, Tosi ar folosi arma?

«Eu locuiesc cu partenera mea, dacă ar intra cineva, eu apăr familia. Dacă unul intră noaptea și știe că ești în casă, înseamnă că e dispus la orice, chiar și să facă rău și eu trebuie să previn asta».

Ar trage, așadar? Tosi nu se ferește de un răspuns clar: «Ei bine, cred că da»

Tosi a postat mai întâi pe twitter declarația sa șocantă, apoi a reluat-o pe pagina sa de Facebook.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE oferă femeilor abuzate de angajatori în Sicilia „Ghidul lucrătorului român în Italia”

70 de românce terorizate, exploatate și jefuite în nordul Italiei: «Ne este foarte frică»