in

Proiect de lege semnat de William Brînza, pentru 20 de parlamentari în diaspora

William Brînză a anunţat că va depune la Parlament un proiect de lege pentru mărirea numărului de parlamentari în diaspora.

„Săptămânal merg în mijlocul românilor din afara graniţelor ţării, folosind propriile resurse financiare şi nu pe cele ale Parlamentului sau partidului din care fac parte. Regret că nu am reuşit ca în acest mandat să înfiinţăm un minister al diasporei, care să gestioneze problemele milioanelor de români din afara graniţelor ţării, români care au susţinut economia ţării în momente grele.

Avem exemple de state europene care s-au îngrijit de acest lucru (ex: Ungaria are un vicepremier cu atribuţii în acest sens) şi nu au o diaspora atât de numeroasă, precum cea a României”, a declarat liderul PDL Diaspora.

„Faptul ca PDL nu mai este la guvernare nu schimba cu nimic proiectele pe care le-am început alaturi de româniii din diaspora. Săptămâna viitoare voi introduce în Parlament un proiect legislativ la care lucrez de ceva timp, prin care solicit respectarea legii şi atribuirea a minim 20 de parlamentari pentru diaspora (conform normei de reprezentativitate), viitorii parlamentari urmând a fi din rândul diasporei„.

Brînză spune că va continua să militeze pentru drepturile celor 9 milioane de români din afara graniţelor. ” Voi continua să reprezint diaspora în faţa autorităţilor străine, invitând să-mi stea alături toate asociaţiile de români care se regăsesc în proiectele mele, pentru că, aşa cum ştiţi, colaborarea mea nu ţine de simpatiile politice pe care le au reprezentanţii asociaţiilor de români. „

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV/ Liviu Lipot din Bologna: „Candidez la Parlamentul României”

Alegeri locale / O româncă şi-a fotografiat votul: arestată