in

Propunere USR: Să voteze și cei din tara prin corespondenta, nu numai Diaspora

Reforma electorală a fost și este una dintre prioritățile majore ale USR. După reducerea numărului de semnături necesare candidaturilor și a pragurilor electorale, USR propune acum îmbunătățirea votului prin corespondență, scrie pe site-ul partidului.

”Ideea pe care am mers este extinderea acestei modalități alternative de vot și la românii din țară, nu doar din străinătate, la parlamentare și la alegerile prezidențiale. Modificările și completările sunt substanțiale, fiind făcute la nu mai puțin de 3 legi. Ele includ și facilitarea votului persoanelor care trăiesc în străinătate, fără forme legale. Ne dorim ca această lege să poată fi aplicată la alegerile prezidențiale din 2019, astfel încât să nu mai existe cozi uriașe la secțiile de votare și restrângeri ale dreptului la vot”, a declarat Matei Dobrovie, deputat USR și inițiator al propunerii legislative.

USR va organiza miercuri, 28 februarie, de la ora 14, la Parlament, o dezbatere pe tema votului prin corespondență, cu prezența reprezentanților instituțiilor competente în domeniu și a societății civile interesate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vicenza, bătrân italian, escrocat de 127.000 de euro de două românce, mamă și fiică

Rătăcit în Italia, confundat cu un hoț, bătut la sânge de niște paznici: ”L-au bătut așa de rău că acum nu mai judecă”