in

Reprezentanţii PSD Roma au participat la Forumul Naţional al imigranţilor din Italia organizat de PD

Sâmbătă, 24 Martie, reprezentanţi ai PSD Roma, Florin Tătaru, Nicuşor Rodocea, Valerica Ţarcă, au participat la Forumul Naţional al imigranţilor din Italia organizat de Partidului Democrat Italian, cu mesajul naţional „Împreună pentru un viitor mai corect şi mai uman”, anunţă un comunicat al PSD Roma. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta sediului naţional al PD din Roma.

În cadrul întâlnirii a fost promovată propunerea de lege din partea PD pentru înlocuirea actualei legi a imigraţiei (Bossi – Fini), lege aprobată de guvernul Berlusconi de centru dreapta, o lege nedreaptă pentru viaţa imigranţilor din Italia.

Această propunere de lege a PD este una corectă şi echitabilă, pentru o Italie multietnică, care luptă împotriva discriminării şi care pledează pentru egalitate între oameni.

Reprezentanţi ai tuturor comunităţilor prezente au dezbătut probleme specifice şi au făcut propuneri concrete şi viabile.

În urma dezbaterilor, Partidul Democrat va elabora un “Cod al legilor pentru imigranţi” care va echilibra pe viitor politica imigraţiei din Italia.

Florin Tătaru, preşedintele PSD Roma, a subliniat problemele administrative cu care se confruntă imigranţii români şi slaba funcţionare a mai multor organe administrative. În momentul actual mecanismul este birocratic şi complicat. De asemenea a cerut organizarea mai bună a reţelei administrative de acordare a serviciilor în general şi, în mod special, a celor sociale.

PSD Roma mai anunţă în comunicat că va demara o campanie de informare cu privire la procedura de vot în cadrul alegerilor locale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UPDATE / Profesor universitar în comă ireversibilă, patru români arestaţi

„Să fie depistaţi cei care iau pensii nemeritat”