in

Scandal în cele mai puternice organizații ale PNL Diaspora: Italia reface alegerile, Spania contestă președintele

Scandal în organizația PNL Italia. După alegerile organizate de filiala liberală din Italia în urmă cu aproximativ o lună, când Valentin Făgărășan a fost ales președinte, Curtea de Arbitraj şi Onoare a PNL a fost solicitată să judece contestația fostului președinte al organizației, Adrian Chifu. Acesta denunța faptul că noua conducere nu a fost aleasă conform statutului. Organizația e în acest moment împărțită în două: aripa Făgărășanu și aripa Chifu. Ambele organizează pe 26 aprilie alegeri noi, dar în locuri diferite: Roma și Verbania.

Decizia CAO a PNL a venit ca o bombă pentru membrii din Italia: alegerile din 25 martie nu au fost corecte. ”În baza art.29 din regulamentul de Organizare și Funcționare al Curții de Arbitraj (CA) a PNL, Curtea în unanimitate ADMITE contestația formulată de domnul CHIFU Adrian și anulează Alegerile organizate de BPL Italia”, a decis Curtea de Arbitraj şi Onoare a PNL.

Este pentru prima dată în istoria organizației PNL Diaspora când alegerile din filiale sunt contestate și anulate.

”Considerăm că decizia Curții de Arbitraj şi Onoare a fost puternic influențată politic, ceea ce nu se cuvine prin statut să se întâmple…”, a reacționat filiala PNL Italia, aripa Făgărășan, anunțând totuși noi alegeri pe data de 26 aprilie.

Adrian Chifu (dreapta) consilier local la Verbania, fost președinte PNL Italia, a contestat noua conducere: Valentin Făgărășan, președinte (stânga) și Ovidiu Burdușa, secretar al organizației și consilier județean Vrancea (mijloc)

Am solicitat celor două părți din conflict să ne trimită poziția oficială.


Biroul de presă al BPL Italia ales în 25 martie ne-a trimis următorul comunicat:

”Suntem convinşi că relatările colegilor noştri contestatari referitoare la anularea alegerilor organizate la Bologna sunt cuprinzătoare de multe picanterii din bucătăria internă a Organizației PNL Diaspora Italia şi nu ne propunem să continuăm polemicile şi în spațiul public. A existat deja o sesiune de audieri în fața Curții de Arbitraj şi Onoare a PNL Național, sesiune în care părțile şi-au prezentat acțiunile dublate de documente justificatorii. Unica referire o facem la calitatea de preşedinte interimar al organizației pe care o reclamă domnul Adrian Chifu şi vă informăm că este infirmată atât de demisia publică, în mass-media, a domniei sale, cât şi de decizia internă semnată şi parafată prin care este numit preşedinte interimar domnul Valentin Făgărăşan. Considerăm că decizia Curții de Arbitraj şi Onoare a fost puternic influențată politic, ceea ce nu se cuvine prin statut să se întâmple. Vom lua măsurile legale potrivite în această speță, într-un arc de timp pe care îl vom decide de comun acord într-o primă şedință a noului birou ce se va constitui miercuri, 26 aprilie, cu ocazia refacerii alegerilor politice în PNL Diaspora Italia!”.


Adrian Chifu, fost președinte al PNL Italia, ne-a trimis poziția sa, publicată și pe blogul personal.

”Era un nou început pentru partidul nostru însă au fost încălcate numeroase articole din statut . În cele din urmă, Comisia de Arbitraj a îndreptat lucrurile. As fi vrut să nu-mi dea dreptate comisia de arbitraj.
La Bologna deciziile BPN nu au fost respectate . Este clar că Bucureștiul dorește alegeri corecte în Diaspora, nu așa cum au fost organizate pe sub masă pentru a asigura calea spre șefia Pnl Diaspora din 30 aprilie. PNL a spus clar că așa nu se poate și pune drapelul în Diaspora. Ori PNL s-a schimbat, ori s-au făcut abuzuri și s-au încălcat regulile. Eu zic că ambele variante.
O zi istorică deoarece pentru prima dată se anulează alegerile. Am contestat alegerile iar Comisia de Arbitraj mi-a dat dreptate. Graba unora strică treaba .Am dorit un singur lucru, să se respecte statutul și deciziile partidului. Ceea ce nu s-a întâmplat.
Vor fi organizate noi alegeri în PNL Italia. Cei care au sfidat regulile îi sfătuiesc să facă un pas înapoi și să demisioneze din funcțiile de conducere pentru a nu face rău partidului. Este o chestiune de principiu și de demnitate. Noua echipă trebuie să fie omogenă și să rezoneze cu nevoile actuale.

Vremurile s-au schimbat iar cine nu a înțeles mai bine pleacă. Se va stabili data și locul noilor alegeri unde îmi doresc o competiție internă pe măsură iar cei mai buni să câștige.
Pnl Italia are mulți membri de valoare care pot ocupa funcții de conducere și care pot aduce un suflu nou. Vechii liberali risipiți din multe motive ii invit să se întoarcă. Sunt oameni care au obținut rezultate bune în trecut și au fost înlăturați prin astfel de  scheme . Lucrurile se vor schimba în partid odată cu alegerea noului președinte PNL. Cine a girat aceste alegeri trebuie să răspundă pentru că a adus un prejudiciu de imagine partidului.”


O altă decizie importantă este invalidarea lui Ovidiu Burdușa din funcția de secretar general al PNL Italia.

„Mai mult decât atât s-a implicat în organizarea alegerilor din Italia și a candidat pentru ocuparea funcției de secretar general unde se constata încălcarea art.13 litera k din statutul PNL. Ori din rea intenție ori din neștiință a încălcat grav statutul și deciziile partidului. În calitate de ales local (consilier judetean Vrancea) domnul Burdușa putea să candideze doar în filiala unde a fost ales sau la nivel național conform art.13 litera k . Acest lucru nu s-a întâmplat din partea domniei sale. Un fapt grav deoarece în calitatea sa de secretar general interimar dl. BURDUSA trebuia să vegheze la respectarea statului și a deciziilor Bpn, astfel încât alegerile de la Bologna să se desfășoare statutar. Salut ambele decizii.”, a completat Chifu.

Membrii PNL Italia la alegerile din 25 martie

Nici în Spania nu este liniște printre liberali. Alegeri cu scandal şi intervenţia poliţiei, la PNL Spania. Zeci de persoane au reclamat că, deşi sunt membri ai organizaţiei liberale, nu au fost lăsaţi să participe la alegerea noului preşedinte. Contestatarii spun că, în acest fel, şeful interimar al PNL Spania a vrut să se asigure că va câştiga fără emoţii, scrie Digi24.

Cei care nu au putut participat la şedinţă au contestat rezultatul alegerilor.

Andi Rădiu

[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sex cu minori, îi ademenea cu bani și cadouri. Doi italieni arestați la Bari

Românii din străinătate, căutați de Fisc. Diaspora, țința proiectului Gospodăria Fiscală