in

Senatorul Viorel Badea cere biserică pentru românii din Guidonia

În perioada 1 – 2 martie, senatorul Viorel Badea (PDL) a efectuat o vizită de lucru la Roma. Potrivit unui comunicat, senatorul s-a întâlnit cu primarii din Guidonia şi Fonte Nuova, localităţi de lângă Roma, şi cu membri ai comunităţii româneşti.

În cadrul acestor întrevederi s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii din Guidonia şi Fonte Nuova, precum şi despre modalităţile de soluţionare a acestor probleme.

Senatorul Viorel Badea şi-a exprimat interesul şi susţinerea pentru demararea proiectului ce prevede construirea unei Biserici Ortodoxe Române la Guidonia, pentru cei aproximativ 8.000 de români cu reşedinţa în zonă. Terenul pe care se va demara construcţia lăcaşului de cult a fost primit în regim de concesiune gratuită de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, din partea autorităţilor locale.

Viorel Badea i-a mulţumit primarului din Guidonia, Eligio Rubeis pentru sprijinul pe care primăria îl acordă comunităţii româneşti şi Bisericii Ortodoxe Române. Senatorul a făcut apel la solidaritate, unitate şi la un dialog mai intens între organizaţiile româneşti din Italia şi autorităţile italiene şi s-a arătat încântat de ideea primarului Rubeis de a înfiinţa un birou dedicat comunităţii de români din Guidonia. În cadrul acestui birou, cetăţenii români vor putea primi informaţii cu privire la demersurile birocratice pe care le au de înfruntat, obţinerea unui loc de munca, dar şi în legătura cu modalităţile de repatriere voluntară. “Cine doreşte să se întoarcă în ţară, va putea avea un punct de reper în acest birou”, a declarat primarul Eligio Rubeis.

În cadrul discuţiilor cu primarul din Fonte Nuova, Graziano Di Buò, au fost abordate mai multe teme, precum situaţia cetăţenilor români şi gradul lor de integrare în societatea italiană, oportunitatea organizării unor acţiuni culturale care să contribuie la intensificarea relaţiilor dintre cele două state. Viorel Badea a propus realizarea unui proiect dedicat atât românilor, cât şi italienilor, având ca tematică absorbţia fondurilor europene, în special în domeniul agricol.

Viorel Badea a fost însoţit în timpul vizitei de Dumitru Ilinca, PDL Italia, şi de Leontina Ionescu, fost consilier la Marcellina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu, huiduit în Parlament. Preşedintele vrea să le dea bugetarilor salariile înapoi

Deputatul Cristian Rizea cere biserică pentru românii din Torino