in

Jumătate din absolvenții de facultate din Italia vor să lucreze în străinătate. Iată care sunt țările preferate

Odată încheiat ciclul de studii universitare, dorința de a pleca în străinătate poate fi puternică. Potrivit raportului 2017 al Almalaurea, comentat de portalul skuola.net, așa-numita „fugă a creierelor” din Italia nu staționează, ci tinde să crească: la 270.000 de noi licențiați luați în examinare, 49% dintre aceștia se declară gata să lucreze în străinătate.

Care sunt țările europene cu rata cea mai mare de ocupare? Potrivit raportului Almalaurea 2017, la cinci ani distanță de obținerea diplomei, peste 80% dintre lucrătorii italieni din străinătate sunt angajați în Europa, 19% în Regatul Unit, 12% în Elveția și Germania, 10% în Franța, 6% în Spania.

Și salariul minim care este posibil să se câștige în aceste țări nu e de neglijat: vorbim de o medie de câștig de circa 2.202 de euro net lunar, față de 1.300 de euro câștigați de licențiații care au preferat să lucreze în Italia.

Destinațiile preferate ale italienilor în Europa sunt Regatul Unit, Elveția, Germania, Franța și Spania. Țări apropiate Italiei ”pregătite” din punct de vedere teritorial și cultural să primească, deja de mai mult timp, tineri lucrători italieni.

Dacă se exclude Anglia, care a ales ieșirea din UE, unica care la nivel bicrocratic ar putea să cauzeze câteva dificultăți privind șederea, toate celelalte state sunt destul de ”prietenoase” dacă se au în vedere posibilitățile de angajare. Cu toate acestea, piața de muncă din capitala engleză și din întreaga țară deși este foarte selectivă oferă cu adevărat mult.

Economiile Elveției și Germaniei, apoi, sunt printre cele mai bune de pe continent: prima cu o rată de șomaj de 4,7% și a doua cu 3.9%, aceste două națiuni fiind cele mai râvnite de italienii în căutarea unui loc de muncă.

În Franța calitatea vieții (în termeni de protecție a muncii, sănătate etc.) este foarte ridicată și mașinăria administrativă funcționează bine. Însă atenție mare la chiriile exorbitante și la căutarea unei locuințe, deseori este necesar să te prezinți la vizita pentru închiriere cu un dosar complet în care se indică câștigul sau chiar cine are rol de garant în caz de dificultăți.

O altă Mecca a tinerilor italieni care vânează un prim loc de muncă este Spania. Estimările neoficiale vorbesc de cel puțin 40.000 de italieni numai la Barcelona.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Modena, italian ucis de o româncă cu opt lovituri de cuțit în torace și abdomen, apoi i-a tăiat penisul: «Veniți, tocmai mi-am ucis iubitul!»

Apel către Ministerul Românilor de Pretutindeni: ”Nu ne mai învrăjbiți!”