in

Povestea împodobirii bradului, principalul simbol al Crăciunului

Bradul este principalul simbol al Crăciunului, iar împodobitul lui este un obicei păstrat cu sfințenie de zeci de popoare încă de la jumătatea mileniului trecut.

O veche legendă germană spune că obiceiul de a împodobi pomul de Crăciun cu beteală și ghirlande a apărut în urma unui miracol din noaptea de Ajun. Povestea spune că a fost odată o femeie ocupată până peste cap cu pregătirile dinaintea Crăciunului, având grijă să nu treacă cu vederea niciun fir de praf.

Pentru a scăpa teferi, păianjenii și-au părăsit locul confortabil din colțul tavanului și s-au refugiat în cel mai îndepărtat cotlon al podului. Însă, odată cu lăsarea serii, păianjenii și-au reluat locul din living unde, spre mirarea lor, au descoperit un brad falnic, ornat cu decorațiuni specifice Crăciunului.

Orbiți de luminile strălucitoare din încăpere, păianjenii au vrut să vadă îndeaproape bradul, așa că s-au cățărat pe fiecare ramură în parte, pentru a admira micile obiecte colorate răspândite printre crengile bradului. Însă, păianjenii și-au lăsat urmele trecerii lor prin brad, care a rămas acoperit de pânza lor albă.

Atunci când Iisus a intrat în acea casă pentru a o binecuvânta, s-a întristat când a văzut bradul. Deși el iubea păianjenii, nu avea cum să nu se gândească la dezamăgirea gospodinei care muncise din greu pentru a întâmpina așa cum se cuvine Crăciunul, așa că a găsit o soluție magică. A atins pânzele de păianjen, iar acestea s-au transformat pe loc într-o beteală strălucitoare, care slipea în dulci tonuri de argintiu și auriu.

În dimineața de Crăciun, gospodina, soțul și copiii ei au rămas uimiți în fața priveliștii bradului învăluit de beteală și ghirlande cu sclipiri magice.

Din acea zi, aceste ornamente împodobesc brazii de Crăciun din întreaga lume. Cei care cunosc legenda, le aduc recunoștință micilor insecte așezând un păianjen auriu pe una din crengile bradului, scrie unica.ro.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De ce se dau colaci colindătorilor / Tradiții de Crăciun la români

Românii, cei mai mari cheltuitori de Crăciun: unul din cinci acumulează datorii după sărbătorile de iarnă