Advertisement

România a devenit destinaţie turistică de vis pentru americani

Publicația americană Investing Answers a inclus România pe o listă cu 9 destinații turistice pe care aprecierea dolarului le-a făcut să fie de mare interes în momentul de față. Cele 9 ”destinații de vis”, așa cum le-a catalogat publicația americană, au în comun o depreciere semnificativă a monedei proprii în raport cu dolarul în ultimii ani sau chiar în ultimele luni și, bineînțeles, atracții turistice importante de vizitat.

România este a șaptea în această listă, fiind prezentată ca ”una dintre cele mai puțin remarcate țări din Europa”, deși ”are locații minunate pe malul Mării Negre, castele medievale, biserici și orașe vechi și maiestuoșii Munți Carpați”.

Cazare în castelul lui Dracula pentru 75 de dolari pe noapte

Țara noastră este văzută ca una dintre cele mai convenabile destinații din Europa, datorită aprecierii puternice a dolarului față de leu, apartenenței la Uniunea Europeană și a prețurilor mici. Ca exemplificare, publicația menționează posibilitatea de a sta într-o replică a castelului lui Dracula din romanul lui Bram Stoker pentru doar 75 de dolari pe noapte. Celelalte țări incluse în top sunt Argentina, Cehia, Islanda, India, Kenya, Nicaragua, Turcia și Vietnam. Dolarul american a crescut cu aproape 50% față de leu din vara lui 2008, cu puțin timp înaintea izbucnirii crizei în România, și până în prezent. Cursul dolar/leu fost împins în sus atât de deprecierea leului în fața euro, cât și de deprecierea monedei unice europene în fața dolarului în același interval.