in

Magazin românesc incendiat în Franța. Anchetat inclusiv un director din primărie

Incendierea unui magazin românesc în noaptea dintre 20 și 21 martie la Denain, Franța, a făcut mare vâlvă. Și nu degeaba. La scurt timp după, doi agenți municipali au fost puși sub urmărire penală pentru incendiere voluntară. Potrivit procurorilor, unul dintre agenți i-a dat colegului său ”mănuși și benzină” și i-a ordonat să incendieze magazinul pe timpul nopții.

Cei doi au declarat inițial că au acționat la ”ordinele municipalității” însă apoi au revenit asupra declarațiilor spunând că ”au acționat din proprie inițiativă”, conform procurorului.

Investigațiile, care au fost efectuate de poliția judiciară regională (DIPJ) din Lille, au continuat apoi.

Astfel pe 21 iunie, Yohan Senez, directorul de cabinet al primarului Anne-Lise Dufour, a fost pus sub urmărire penală pentru complicitate la ”un incendiu voluntar comis din motive de rasă, etnie, naționalitate, religie a victimei”.

Directorul de cabinet neagă

”Deși nu recunoaște, acesta a fost pus sub urmărire pentru complicitate la o incendiere voluntară comisă în noaptea dintre 20 și 21 martie la Denain în dauna unui magazin cu patron român”, a precizat procurorul, François Pérain, într-un comunicat. Potrivit parchetului, această punere sub urmărire se bazează pe de-o parte pe interogatoriul luat de judecătorul de instrucție unuia dintre agenți pe 27 aprilie. Acesta a indicat că ”a organizat incendierea criminală la cererea” directorului de cabinet. Un alt element invocat de parchet, ”schimbul de SMS-uri” între directorul de cabinet și unul dintre agenții municipali ”pe tipul weekend-ului 19-20 martie”.

Proprietarul magazinului românesc ”Yanis – Leo” s-a mutat la Denain în urmă cu circa 5 ani. Îl deschisese de numai două luni și vindea produse românești. Acesta a estimat pierderile a fi în jur de 2.500-3.000 de euro.

Magazin românesc incendiat de polițiști francezi rasiști. Reacția fostului ministru al diasporei

Hoți de cupru români arestați în Franța

O româncă cucereşte Franţa şi Italia cu ”aurul mov”

O româncă, medic anestezist în Franţa, s-a sinucis. Ministrul francez al Sănătăţii: ”Îi era dor de ţară”

Se destramă UE? Francezii vor referendum

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie la Ferrara, patru persoane căzute în mare, mort un român de 22 de ani

Roma, au violat o femeie însărcinată în șapte luni. Niște bestii!