in

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Se închide cercul în jurul bandei de jefuitori care pe 19 septembrie 2015 au atacat bancomatul din Aeroportul Alghero – Fertilia (Sardegna), punând mâna pe o pradă de 160.000 de euro. După 10 luni de anchete detaliate, carabinierii de la unitatea din Sassari au executat patru noi mandate de arest preventiv identificând rolurile şi mişcările a nouă componenţi ai bandei compusă din opt cetăţeni români şi un organizator al loviturii din Sorso.

În afara confirmării elementelor deja ieşite la lumină imediată după jaf, care au dus la reţinerea a şase persoane, au fost identificaţi alţi membri ai grupului de atac. Este vorba de Andrieş Neculai, de 28 de ani, român, şi de alţi doi, ale căror nume nu au fost făcute publice deoarece sunt fugari şi au fost daţi în urmărire internaţională. La închisoare au ajuns şi românii Bararu Mitică, Gheorghe Alecu şi Spiridon Jenică, toţi reţinuţi în orele succesive loviturii.

Au fost reconstituite toate mişcările bandei

Investigatorii au reuşit să reconstruiască în detaliu mişcările bandei pe timpul fugii din aeroportul Alghero: jefuitorii care cu feţele acoperite cu cagule au atacat la 2 dimineaţa bancomatul înarmaţi cu un baros, au fugit cu aparatul în care erau banii la bordul a două furgonete care apoi au rezultat furate.

S-au oprit la câteva sute de metri distanţă pentru a forţa bancomatul din care au luat 160.000 de euro. Odată abandonate furgonetele, răufăcătorii au mers pe jos până la sens giratoriu de pe drumul provincial Due Mari, scăpând pe drum de hainele folosite pe timpul jafului. În sensul giratoriu erau trei maşini cu tot atâţia complici gata să îi ducă în ascunzătoare, identificată într-o vilă a satului de vacanţă Eden Beach, în Marina di Sorso. Pe timpul fugii cu maşina jefuitorii au forţat şi un blocaj al carabinierilor.

Anchetele, care între timp erau deja în curs în colaborare cu militarii de la Arma din Ferrara care de mai multe luni monitorizau doi dintre subiecţii implicaţi – Bararu Mitică, de 45 de ani, şi Busuioc Ciprian, şi el român de 46 de ani – au permis să se identifice ceilalţi componenţi ai bandei. Au fost strânse şi o serie de elemente care au rezultat fundamentale, la câteva ore de la lovitură, pentru identificarea şi ulterioara lor reţinere, permiţând şi recuperarea unei părţi din bani.

De fapt, în afară de Bararu şi Busuioc, au fost arestaţi şi Jenică Spiridon, român de 45 de ani, Llulla Agron, albanez de 35 de ani, Gheorghe Alecu, român de 48, Giuseppe Dessi, sassarez de 64. Dintre cele şase persoane reţinute pe 19 septembrie 2015, numai două au rămas la închisoare: Llulla Agron şi Busuioc Ciprian, acesta din urmă găsit şi în posesia unei cărţi false de identitate. Unicul în aşteptarea procesului e Dessi, care potrivit rezultatelor anchetelor a furnizat sprijin logistic bandei punându-le la dispoziţie, cu chirie, vila din Eden Beach, în care el însuşi era locatar.


Citește și:

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

Metoda ”capcană pentru bani”: Atac la bancomate, arestate două românce la Palermo

Cristian Gubundreanu, “jefuitorul cu ochi de gheaţă”, a dat lovituri la trei bănci, prins la Gallipoli

 

 

Ești stresat? Iată cum să scapi de stres în 5 minute

Studiu european: rasismul, normalitate pe internet