in

Operațiunea ”Siluro”: braconaj la Rovigo, blocată furgonetă cu numere românești cu opt sute de kilograme de somni și crapi

Nouă intervenție a Gărzii de Finanțe din Rovigo împotriva braconajului piscicol și succesivei comercializare de produse piscicole, deseori în condiții igienico-sanitare precare sau în orice caz încălcând normativa privind trasabilitatea produselor.

Garda de Finanțe din Rovigo continuă operațiunea ”Siluro” (Somn) menită să combată braconajul și succesiva comercializare de produse piscicole lipsite de garanție privind proveniența.

Pe timpul complexei anchete, în cadrul căreia au fost deja efectuate două controale de amploare pe întreg teritoriul provinciei Rovigo, o echipă a Gărzii de Finanțe din Occhiobelo a controlat o furgonetă, cu numere românești și condusă de un cetățean român, găsind circa opt sute de kilograme de somni și crapi în cutii din polistiren fără documente de origine pentru trasabilitate, destinate probabil pieții din România.

Cu ajutorul unui veterinar de la ULSS 5 din Rovigo au fost efectuate verificări sanitare asupra produsului în urma cărora s-a procedat la confiscarea întregii încărcături de pește pentru încălcarea Regulamentului Comunității Europene 178/2002 adoptat de Decretul 190/2006 art. 5 (sancțiune pecuniară de la 750 de euro la 4.500 pentru necompletarea documentelor produsului în scopul trasabilității).

Produsul sechestrat a fost apoi pus sub sechestru judiciar la piața piscicolă din Porto Viro în așteptarea distrugerii. Autoritățile din Occhiobello se vor ocupa de aplicarea de sancțiuni administrative în privința responsabilului identificat într-o firmă română proprietară a produsului piscicol.

 

Trufe ilegale din România în Piemonte aduse cu autocarul, valoare pe piață de 10.000 de euro

Vasto, și-a pierdut vederea la muncă pe timpul recoltării viei, indemnizație INAIL după 2 ani