in

I-a smuls cerceii unei femei la metroul din Milano și a lovit-o cu pumnul în față, tâlhar român de 19 ani arestat

Pe data de 3 august a atacat și jefuit o fată, în interiorul stației de metrou Loreto din Milano. Tehnica a fost simplă dar extrem de violentă: s-a apropiat de ea cu pretextul că cere niște informații, apoi a lovit-o fără milă, cu pumnul în față, pentru ca în final să îi smulgă cerceii din ureche și să îi fure geanta. O lună mai tărziu a fost însă arestat de polițiști, care porniseră o adevărată vânătoare împotriva lui. L-a trădat un tatuaj pe care îl avea pe mâna dreaptă și imaginile camerelor de luat vederi din stația de metrou.

Autorul violenței este un român de 19 ani, cu antecedente penale și multe sesizări făcute împotriva lui la poliție. Deși era în vizorul poliției de mult timp, pentru alte infracțiuni, militarii nu puteau să bănuiască că ar fi și autorul jafului de la metroul fără probe care să le atragă atenția către el.

Un tatuaj de pe mâna dreaptă însă a fost proba indiscutabilă. În filmul de pe camereled e supraveghere, din ziua jafului, i s-a identificat un tatuaj mai special, un caracter chinezesc. La un control de rutină, pe data de 4 septembrie, la stația de metroul MM3 Sandrio, polițiștilor le-a atras atenția tatuajul și au făcut imediat legătura cu incidentul care avusese loc în urmă cu o lună.

Românul a fost reținut, iar în momentul în care victima a fost invitată să îl recunoască, aceasta a afirmat fără umbră de îndoială că el este autorul.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că agresorul era născut în România, fără rezidență în Italia, învinuit de multe alte infracțiuni printre care furt, jaf, ultraj, violență, extorsiune, trafic de stupefiante.

Tânărul a fost arestat și dus la Închisoarea din San Vittore.

Român arestat la Salerno, a jefuit pe stradă o bătrână de 69 de ani

Gela, bătrâni amenințați și jefuiți, sumele uriașe de bani sustrase și expediate în România

«Știți cine pleacă? Pleava!» Preot din Galați, reclamat la Combaterea Discriminării

PSD cere anchetă despre mitingul diasporei: ”Cine a plătit şi cu ce scop real s-a urmărit provocarea unei reacţii emoţionale”