USR preia organizarea mitingului diasporei, rebotezat „Zilele Diasporei”

După ce primul organizator al mitingului diasporei, Emanuel Cioacă, a abandonat organizarea, Uniunea Salvați România a anunțat că organizează „Zilele Diasporei” în centrul Capitalei, practic suprapunându-se cu mitingul neautorizat.

Radu Mihail, senator USR de diaspora

USR a anunțat, într-un comunicat, că organizează, în zilele de 9, 10 și 11 august, Zilele Diasporei. Evenimentul va avea loc la sediul Uniunii Salvaţi România, nu departe de Piața Victoriei, unde peste 50 de membri ai USR Diaspora vor prezenta activitatea filialei şi perspectivele de viitor ale acesteia.Senatorul USR de diaspora Radu Mihail a anunțat că are program de audiențe: “Oamenii din diaspora au o perspectivă diferită asupra României. Majoritatea dintre ei au păstrat legături strânse cu ţara, unde au familii sau prieteni, şi le pasă de evoluţia României. În acelaşi timp, au experienţa vieţii în alte societăţi. (…) Această experienţă le permite să aibă şi idei de îmbunătăţire a funcţionării României din toate punctele de vedere. Consider că aceste idei, precum şi preocupările lor în general sunt utile. Noi în USR vrem să îi ascultăm şi să ţinem cont de cerinţele lor în dezvoltarea proiectelor legislative şi a programului de guvernare”, a declarat Radu Mihail în comunicat.

Andrei Corbu, vicepreşedinte USR Diaspora, a anunțat că va fi în piața Victoriei, la protest: „Venim o dată pe an în România şi este dreptul nostru să protestăm faţă de acţiunile iresponsabile ale coaliţiei de guvernare PSD – ALDE luate în privinţa şubrezirii justiţiei. Românii din diaspora trimit anual acasă peste 5 miliarde de dolari şi, cu toate acestea, partidul de la guvernare ne ignoră complet. Suntem ţinuţi la periferia intereselor lor, PSD – ALDE umileşte diaspora doar pentru că nu este o masă de manevră. Vom fi în stradă să ne facem vocea auzită şi să transmitem mesajul iniţiativei Fără penali în funcţii publice în faţa Guvernului”.

Mitingul diasporei a rămas fără organizator. Emanoil Cioacă nu semnează protocolul cu Primăria Capitalei

Diaspora în marș spre Piața Victoriei, iată la ce oră vor începe protestele în București și alte orașe