in

AUR creşte în sondaje. Este al doilea în intenția de vot, după PSD

AUR creşte în sondaje. Partidul a ajuns pe locul doi în întenţia de vot, adică 20,6%, potrivit unui sondaj INSCOP realizat în ianuarie. Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei, conform G4Media.

Clasamentul intenției de vot în ianuarie:

PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%

AUR creşte în sondaje. Efectele crizei politice

Remus Ștefureac, directorul Inscop, arată principale concluzii ale sondajului:

1. Certurile dintre partidele coaliţiei aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenţia de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema risca să devină o ameninţare majoră dacă relaţia dintre PSD şi PNL nu se va armoniza şi cele două partide nu vin cu soluţii în locul disputelor politice. După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice şi nu vor avea niciun pic de răbdare şi niciun gram de toleranţa pentru partidele care le vor provoca.

George Simion atacat cu cerneală la Iași. ”Noi nu ne temem” – VIDEO

2. Tensiunile din coaliţie şi întârzierea oferirii de soluţii la problemele sociale alimentează în continuare creşterea AUR. Dacă pe zona de securitate militară, din cauza ameninţărilor Rusiei observăm o creştere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul naţiunii, problemele sociale şi politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist.

Sondajul de opinie INSCOP a fost realizat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Șase piese de teatru ale unui autor român, puse în scenă din Roma

focuri de arma bologna

Italia, panică printre trecători, doi români au tras cu pistolul dintr-o mașină