in

Biserica Ortodoxă ia măsuri împotriva preotului care a jignit românii din Diaspora: ”Va fi cercetat în conformitate cu rânduielile canonice-bisericeşti.”

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos au anunţat că preotul pensionar Ion Croitoru a făcut afirmaţiile scandaloase într-un context privat, lucru care nu-l va scuti însă de o cercetare disciplinară şi de o eventuală pedeapsă, conform regulilor Bisericii Ortodoxe Române.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a reacţionat în cazul preotului Ion Croitoru, din Lieşti, judeţul Galaţi, care în urmă cu câteva zile a afirmat, la o întâlnire culturală din localitatea Corod, că oamenii din Diaspora sunt  „o pleavă” lipsită de valoare umană. Precizând că afirmaţiile au fost făcute de preot într-un context privat şi fără a avea permisiunea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR), eparhia îşi exprimă recunoştinţa faţă de Diaspora română, considerând că incidentul care a provocat un imens scandal mediatic este izolat şi regretabil.


Iată comunicatul:

În legătură cu unele postări privind posibilele ofense adresate de preotul pensionar Ion Croitoru, în localitatea Corod în cadrul unei întruniri, fără a avea binecuvântarea şi aprobarea chiriarhului, precizăm următoarele:

Orice slujitor şi creştin are îndatorirea sacră de a respecta pe aproapele său şi a se abţine de la orice acuzaţii care ar leza demnitatea umană şi starea socială a fiecărei persoane.

Recunoscători slujitorilor şi credincioşilor noştri din diaspora, pentru fidelitatea lor faţă de credinţă şi de neam, îi asigurăm de întreaga noastră preţuire şi îl rugăm pe Dumnezeu să-i ajute în lucrarea atât de benefică nouă tuturor.

sursa: edj.ro  (Arhiepiscopia Dunării de Jos)


 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Reprezentanţii BOR au precizat şi că a fost declanşată o anchetă conform regulilor interne. „În cazul nefericit în care preotul Ion Croitoru va fi săvârşit din neatenţie vreo încălcare a acestui principiu, el va fi cercetat în conformitate cu rânduielile canonice bisericeşti”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

«Știți cine pleacă? Pleava!» Preot din Galați, reclamat la Combaterea Discriminării

 

Un nou caz de sclavie în Italia, români exploatați de „caporali” români, ministerul diasporei în alertă

Școlari români la Spoleto, oază tricoloră românească: ”A început fără nici o susținere financiară și a avut succes”