După ce s-a căsătorit cu o româncă, Alberto a lăsat Roma și adus secretul pizzei la Turnu Severin

A lăsat Roma pentru România și și-a deschis o pizzerie unde românii pot afla rețeta originală. Alberto Palandra, 48 de ani, are o pizzerie în Drobeta-Turnu Severin, unde folosește numai ingrediente de calitate. Secretul unei pizza bune este făina, cea mai potrivită fiind cea italiană.

Alberto a explicat, pentru Adevărul, că aluatul pregătit dimineaţa este folosit abia a doua zi fiindcă dospirea îndelungată face ca pizza rezultată să fie mult mai uşoară. Bucăţilor de aluat li se dă o formă sferică şi se lasă aşa în formă de “panetto” (pâinici), adică rotund şi umflat.În privinţa ingredientelor, italianul spune că niciodată nu trebuie făcut rabat de la calitate, iar brânza mozzarella proaspată se adaugă când pizza este aproape gata. Apoi, secretul coacerii e ca pizza să stea în cuptor cât mai puţin timp la maximum de temperatură posibil.

A lucrat într-un restaurant de cinci stele. Alberto Palandra (48 de ani) este originar din  provincia Avellino, comuna Ariano Irpino. Născut într-o familie numeroasă cu zece copii, a muncit încă de mic, de la 13 ani, într-o fabrică de cărămidă, după care s-a angajat ca bucătar în restaurantul unui motel de cinci stele din localitate.

Deşi avea doar 17 ani şi nu pusese niciodată piciorul în bucătăria unui restaurant, Alberto a lucrat doar patru luni ca ajutor de bucătar fiindcă în scurt timp conducerea restaurantului l-a desemnat bucătar.  A lucrat aici mai mulţi ani, după care a plecat la Roma, unde a pus bazele unei afaceri pe cont propriu.

În urmă cu trei ani a cunoscut-o pe Nicoleta, o româncă din Mehedinţi, care munceşte de mai mulţi ani în Italia, iar anul trecut au stabilit de comun acord să vină în România. Şi-a deschis de scurtă vreme o pizzerie în Drobeta-Turnu Severin şi este bucuros să împărtăşească cu clienţii care îi trec pragul secretele bucătăriei italiene.