in

Proiectul ”Iubesc România”. Studenții români din diaspora ajută bătrânii din țară

In perioada 11-20 August 2014 studenti romani, rezidenti in tarile Europei vor merge in Romania, Localitatea Insuratei din Judetul Braila pentru a face un proiectul umanitar IUBESC ROMANIA.

Organizat de FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa) proiectul isi doreste pe deoparte sa ajute cateva dintre familiile sarace din zona, cat si sa sensibilizeze studentii romani din Diaspora la nevoile reale ale romanilor.

Dupa ce au strans peste 1 000 Kg. de ajutoare, tinerii studentii se vor deplasa in localitatea Insuratei unde pe langa impartirea ajutoarelor vor intra in casele celor mai saraci oameni din localitate. Fetele vor face curat si vor zugravii casele lor iar baietii le vor repara, vor taia lemnele si vor aranja curtile.

“Imi place sa particip in proiecte umanitare in tari subdezvoltate insa proiectele din Romania sunt cele mai frumoase. Entuziasmul tinerilor care vor participa la acest proiect, cat si zambetele pe fetele acelor batrani sunt motive suficiente ca sa intri cu mare bucurie intr-un astfel de proiect.” a declarat Daniel Țecu (foto), președinte FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.

Presa FADERE