in

Reacția guvernului după cazul românului bătut în Sicilia de un consilier PD: ”Ne exprimăm regretul…”

Într-un comunicat trimis presei, ”Ministerul pentru Românii de Pretutindeni își exprimă regretul față de incidentele violente din Ragusa în care sunt implicați membri ai comunității românești din teritoriu”. Reacția vine după publicarea articolului Sălbăticie în Sicilia: Muncitor român legat de grindă și bătut la sânge, consilier PD arestat.
„Apărarea drepturilor, libertăților și demnității românilor de pretutindeni este o prioritate pe agenda mea și a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. În acest sens, instituția pe care o reprezint împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul oficiului consular român din Catania, a inițiat demersurile necesare sprijinirii conaționalilor noștri. Totodată, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Externe lucrăm intens la proiectul de deschidere a unui centru special dedicat situațiilor dificile în care se pot găsi cetățenii români aflați în regiunea Sicilia”, a subliniat Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.
”Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este în plin proces de identificare a soluțiilor juridice, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, prin care să se poată realiza deschiderea unui Centru interdisciplinar de asistență pentru persoanele vulnerabile la trafic și exploatare prin muncă din sudul Italiei.
 
La începutul săptămânii viitoare, din dispoziția Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, vor fi convocate în cadrul Comitetului Interministerial, toate instituțiile care au competență în domeniu, în vederea accelerării procedurilor de operaționalizare ale centrului. Obiectivul principal al acestuia va fi deservirea intereselor cetățenilor români prin servicii de asistență juridică, informare și consiliere pentru persoanele aflate în situații vulnerabile și nu numai.”, se mai arată în comunicat.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Puglia, bătrân condamnat la 2 ani de închisoare, o pipăia și îi cerea obsesiv îngrijitoarei române să aibă relații sexuale cu el

Tragedie la Huelva, trei români morți și unul rănit într-un teribil accident de circulație, mașina s-a rupt în două