in

Italia, paralizată de greva transportatorilor, vineri 21 octombrie

”Este o oprire a transporturilor, sector afectat de restructurări, privatizări și reduceri de personal, inserată într-o grevă generală necesară care, suntem siguri de acest lucru, va fi înțeleasă și împărtășită de toți utilizatorii și cetățenii deoarece este vorba de un protest ce are la bază motivații care afectează interesele tuturor” – comentează USB, Uniunea Sindicală de Bază.

Iată cum se va desfășura greva de mâine 21 octombrie:

Transport public local

Greva de 24 de ore se va desfășura respectând intervalele orare protejate stabilite de fiecare oraș. La Milano ATM a informat că ”protestul este prevăzut de la 8.45 la 15.00 și de la 18.00 la încheierea serviciului”. La Roma ATAC va garanta serviciul până la 8.30 și de la 17 la 20. La Torino, în schimb, vehiculele vor circula numai de la 6 la 9 și de la 12 la 15.

Transport feroviar

În cazul trenurilor, personalul însărcinat cu circulația se va abține de la lucru de la 09.01 la 17.00, iar personalul fix pentru întreaga tură. Trenitalia a comunicat în schimb că Săgețile (Frecce) vor circula regulamentar, în timp ce a publicat pe site lista acelor trenuri care vor suferi întârzieri sau chiar anulări. În același fel a făcut Italo, publicând lista trenurilor care nu vor circula în manieră regulamentară.

Transport aerian

Vor fi asigurate zborurile din intervalul 7-10 și 18-21. Organismul Național de Aviație Civilă (ENAC) a publicat lista zborurilor care vor pleca în mod regulamentar. AICI găsiți indicații privind zborurile Alitalia.

Transport autostradal

Lucrătorii de la ANAS, compania care gestionează rețeaua autostradală italiană, vor face grevă întreaga tură de la 00.00 la ora 24.00 a zilei de 21 octombrie.

Transportul maritim

În sectorul maritim, personalul navigant va începe greva cu o oră înainte de plecările de pe 21 octombrie pentru insulele mari. Cel administrativ va face grevă pe timpul întregii ture. Pentru insulele mici, personalul navigant va face grevă de la 00.00 la ora 24.00 a zilei de 21 octombrie și cel administrativ pentru întreaga tură.

CITEȘTE ȘI:

Italia în topul prețurilor pentru gaz și curent, transporturile însă printre cele cel mai puțin costisitoare

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apar aberațiile electorale în diaspora: se propune înființarea Ministerului Repatrierii Românilor

Ai mașină cu numere românești și locuiești în străinătate? Vei putea face revizia fără să te deplasezi în țară. Iată legea!