in

Verona, autocar în flăcări pe autostradă. Bilanț tragic: 16 adolescenți maghiari morți

Autocarul cu care se întorceau la Budapesta după o vacanță petrecută în Franța, s-a izbit de un stâlp şi a luat foc. Accidentul s-a produs vineri 20 ianuarie în jurul orei 23 pe autostrada A4, în apropiere de San Martino Buon Albergo, provincia Verona. Bilanțul victimelor este deosebit de grav: 16 morți, toți adolescenți cu vârstele între 14 și 18 ani, 13 răniți grav (dintre care unul în comă) și treisprezece răniți ușor. Alte 12 persoane au scăpat nevătămate. La bord se aflau 54 de persoane, inclusiv însoțitorii și doi șoferi. «Încă nu știm dacă printre victime sunt și șoferii, unul sau ambii», a declarat șefului Poliției Rutiere din Verona, care s-a dus imediat la fața locului împreună cu Pompierii și ambulanțele de la 118 pentru acordarea primului ajutor.

Autocarul cu elevi maghiari s-a ciocnit în mod violent de un stâlp și imediat a luat foc. Mai mulți pasageri au sărit pe geam în timp ce alții au rămas în autocarul cuprins de flăcări. Majoritatea persoanelor de la bord dormeau la momentul impactului. «Eu stăteam în spatele autocarului», povestește unul dintre adolescenții scăpați cu viață. «Am simțit că autocarul derapează, zgomotul roților de pe dreapta în afara străzii și apoi un zgomot foarte puternic. Ușile autocarului s-au blocat și eu am luat împreună cu amicul meu un ciocan și am spart geamul. Pe acolo am ieșit».

«Am văzut oameni arzând de vii, sunt imagini teribile pe care nu le voi putea uita niciodată», este mărturia dramatică a unuia dintre automobiliștii aflați în spatele autocarului. «Am coborât și m-am dus să-i ajut. Se auzeau urlete, oamenii își puneau mâinile în cap. Erau câteva corpuri care ardeau, încă vii. Alte corpuri erau aruncate în afara autocarului», a mai povestit martorul. «Câțiva adolescenți care ieșiseră prin geam, în tricouri, la -3 grade, urlau disperați pradă terorii. Scene înfiorătoare». Câțiva dintre supraviețuitori au povestit că autocarul s-a transformat «într-o capcană care a luat foc».

Identificarea victimelor este dificilă întrucât cadavrele sunt carbonizate. Un profesor de educație fizică a salvat mai mulți tineri intrând în mijlocul flăcărilor. Acum este internat cu arsuri grave însă viața sa nu este în pericol.

«În accident nu au fost implicate alte vehicule», a spus șeful Poliției Rutiere. Nu se exclude nicio ipoteză pe moment. Este posibil ca șoferul să fi adormit la volan sau să i se fi făcut rău.

CITEȘTE ȘI:

Ravenna, accident rutier grav, rănită româncă de 24 de ani

Derapaj fatal din cauza gheții, româncă de 31 de ani moartă într-un accident rutier produs la Villafranca Piemonte

Siena, tânără româncă de 26 de ani moartă într-un accident rutier

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român găsit mort pe un câmp din Sicilia, împușcat în cap

Proteste de amploare împotriva grațierii. 30.000 de români au scandat la Guvern. Dragnea acuză: O nouă mineriadă!