in

Zi de doliu național în Italia. Cutremurul devastator a făcut 284 de victime

Pământul continuă să se cutremure în centrul Italiei. În această dimineață la Amatrice a avut loc un nou cutremur cu magnitudinea de 3,4. Pe timpul nopții au avut loc alte 35, cel mai puternic în provincia Ascoli Piceno cu magnitudinea de 4.0, la ora 4.50. În urma seismelor solul s-a deplasat în jos cu 20 de centimetri în localitatea Accumuli. Dintre cei 2.100 de evacuați cazați în taberele de corturi amenajate de unitățile mobile din diferitele regiuni și de asociațiile de voluntariat, 653 și-au petrecut noaptea în Lazio, 920 în Marche și 600 în Umbria.

Zi de doliu și funeralii

După două zile de eforturi pentru căutarea dispăruților, astăzi la Ascoli Piceno vor avea loc funeraliile victimelor cutremurului din localitatea Arquata del Tronto. Funeraliile se vor desfășura în sala de sport de lângă Spitalul Mazzoni, în prezența autorităților de vârf ale Italiei, la 11.30 (ora Italiei).

Președintele italian Sergio Mattarella, care va fi prezent la funeralii împreună cu premierul Matteo Renzi, vizitează câteva dintre zonele din Lazio afectate de seism: mergând printre dărâmături la Amatrice, președintele a vorbit cu salvatorii, arătându-și recunoștința pentru munca acestora: ”Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți”, a spus. ”Este datoria noastră, domnule președinte”, i-au răspuns.

La încheierea funeraliilor de stat, trupurile victimelor din Marche se vor întoarce la Arquata del Tronto, în cimitirele din Pescara și Capodacqua. ”Îi vor pe cei dragi în cimitirele noastre pentru a-i avea aproape. Și pentru că doresc ca aici să renască locuințele lor”, a explicat primarul din Arquata, Aleandro Petrucci.

Bilanțul victimelor a ajuns la 284

Numărul persoanelor scoase fără viață de sub dărâmături a urcat la 284. În această dimineață au fost găsite trei corpuri în rămășițele hotelului Roma din Amatrice.

foto: ANSA

CITEȘTE ȘI:

Comunicat MAE: Opt cetățeni români decedați în urma cutremurului din Italia – UPDATE

Ce trebuie să facem în caz de cutremur. Recomandările Protecției Civile din Italia

Amatrice, prima arestare pentru jaf: venise din Napoli special pentru a fura

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Amatrice, prima arestare pentru jaf: venise din Napoli special pentru a fura

Bilanțul tragic al cutremurului din Italia a urcat la 291 de morți: 11 cetățeni români decedați, 6 internați, 14 declarați dispăruți – UPDATE