in

Noi cutremure în Italia: prăbușiri la Amatrice, școli închise la Roma

Pământul se cutremură din nou în centrul Italiei. S-au produs trei seisme cu magnitudine de peste 5, simțite foarte puternic în întreaga Italie centrală pe timpul dimineții. Pentru moment bilanțul este de câteva prăbușiri, printre acestea clopotnița bisericii Sant’Agostino din Amatrice, deja afectată de cutremurele anterioare.

Epicentrul a fost localizat în L’Aquila. ”Este același sistem de falii activat pe 24 august, însă cutremurul de astăzi a fost generat de un segment diferit”, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie – INGV.

Primul cutremur s-a simțit la 10.25 cu o magnitudine de 5.1. Al doilea, cel mai puternic, s-a produs la 11.14 cu o magnitudine de 5.4. Al treilea a avut loc zece minute mai târziu și a avut magnitudinea de 5.3. În afară de acestea, INGV a înregistrat și alte cutremure cu magnitudini peste 4.

Au fost evacuate în mod preventiv mai multe școli din Marche, Umbria și Abruzzo, unde a fost întreruptă și circulația trenurilor și au fost efectuate verificări pe autostrada A24. Operațiunile de salvare sunt dificile din cauza gerului și zăpezilor care au acoperit zona afectată de seism.

Cutremurele au fost simțite deosebit de puternic și la Roma, unde de asemenea s-a decis închiderea unor școli, linii de metrou și instituții.

CITEȘTE ȘI:

Apocalipsa din Italia: după cutremure, tornade devastatoare: trei morţi, zeci de răniţi, pagube importante

Nou cutremur puternic în centrul Italiei: magnitudine 6,5

Bilanțul cutremurelor din Italia: un mort, persoane rănite, clădiri declarate nelocuibile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ovidiu Iane, artizan al eșecului Congresului Diasporei, numit secretar de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni

Româncă de 40 de ani, ucisă de tren pe linia Torino-Savona