in ,

Bari, eveniment cultural deosebit, la a treia ediție, conceput de o româncă: “Le mamme del mondo”

Eveniment organizat de organizația Europeana TRACIALAND Italia, sub patronajul orașului Bari – Municipiu – si Departamentul Cultural al Universitatii Aldo Moro Bari.

Multiculturalitatea, care este resursa de nepretuit a unui teritoriu, incepe sa dea roade. Aceasta a treia editie a grupului “Le mamme del mondo” (Mame din lume), care aduce in atentie fericita interactiune a locuitorilor din Puglia cu membrii diverselor etnii locuitoare in regiune, prin intemediul unui mix de activitati culturale creative. Stilul si limbajul ce fac parte din dimensiunea familiala au dat nastere titluiui evenimentului. Asa ia nastere „Familia globala”, cadru social si cultural care a facut posibil schimbul de idei, timp si competente, realizari interumane la care va invitam sa fiti partasi. Poezia, devenit laitmotivul evenimentelor noastre, va fi prezenta prin versuri scrise de Letizia Cobaltini, Marilena Abbatepaolo si Gina Mihaela Pavel, fiind de asemenea prezent si actorul Francesco Minervini.

O prezentare fotografica, ce va avea loc in atriumul Salonului cu Fresce, dedicata temei evenimentului, ne va oferi o multitudine de perspective diverse.

Expun Ivvone Cerno, fotografa dintotdeauna aproape temei multiculturalitatii, Giani Scagliola, cu al sau obiectivul intors spre intense colorituri peisagistice, Cinzia Rossi, asistenta de zbor ce surprinde, cu al sau Smarphone, momente fugare din jurul lumii, Giuseppe Tedesco, aflat la prima sa expozitie, si care ne va spune povesti uimitoare culese de pe strazile din Bari.

Alaturi de cunoscuta defilare de costume traditionale apartinand numeroaselor etnii prezente in regine si care fac parte constituenta din „Mame din Lume”, vom putea admira modele realizate de Awa.

Vor putea de asemeni bucura ochii piese artizanale originale create de doamnele din Centrul de Servicii pentru Familii din cartierul Liberta-coop Aliante, care au dat viata brandului „Doamnele libertatii”. Nou nascutul Cor Multietnic, sub conducerea Mariei Granchacova, va performa cu cantece din diverse continente, in timp cu vocea si percutia Teresei Barbieri, cunoscuta pentru performanta sa cu „El Barrio”, „Libertad” si „Bandito”, vor deschide evenimentul ce va fi prezentat de jurnalista TV, Maria Cristina de Carlo.

Proiectul s-a născut după ideea Monicăi Irimia, presedintele asociației TraciaLand Italia si coordonat de maestrul de arta Maria Pierno .

Vor participa di partea primariei din Bari – Mihaela Paparella, care a crezut de la incep in finalitatea proiectului.

Iată evenimentul și în presa locală italiană

O româncă din Bari organizează crearea unei ”Rețele de amiciție multietnică”: ”Fiecare mamă are spațiu să-și povestească experiența”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marius, asistent medical întors din Italia, moarte suspectă: ”Era dezamăgit de sistemul medical din Italia”

Udine, a murit în casa bătrânei pe care o îngrijea, româncă de 68 de ani, stop cardiac la locul de muncă