in

După 10 ani de Italia: «Mă întorc în România să zugrăvesc apartamente. Toți se plâng de lipsă de meseriași»

Mulţi români învaţă meserii noi în Peninsulă şi chiar ajung să le stăpânească foarte bine. E şi cazul lui Costel Turcu, 40 de ani, originar din Brăila, rezident la Ancona, care după 10 ani de Italia se gândeşte să plece definitiv şi să-şi deschidă în ţară o firmă de amenajări interioare.

“Am fost în vacanţă acasă, la mine la Brăila şi am observat că deşi e criză lipsesc meseriaşii în renovarea apartamentelor. Nu zic că nu sunt dar nu ştiu meserie foarte bine. Am o grămadă de cunoştinţe care s-au plâns că li s-a făcut de mântuială şi au plătit şi o grămadă de bani.

Eu în Italia asta am făcut de când am ajuns, deşi habar n-aveam să bat un cui. Nevoia m-a învăţat şi acum am pretenţia că sunt un bun meseriaş. Preţurile din România sunt apropiate de cele din Italia, la renovările de apartamente sau spaţii comerciale.

Chiar mă bate gândul să mă întorc în ţară. Acolo am o casă a mea, am părinţii, rudele şi nu în ultimul rând o meserie  pe care o stăpânesc bine şi care e cerută.

Aştept alegerile, poate câştigă cineva care îi încurajează pe cei care vor să se întoarcă şi aşa mi-ar fi mai uşor. Am un copil în clasa întâi, care a făcut grădiniţa în Italia şi care ar avea nevoie de ajutor, tocmai de aceea ar fi bine să existe şi pentru această categorie de copii nişte programe.

Cred că am fost infectat cu virusul întoarcerii acasă şi uitându-mă că şi în Italia lucrurile s-au înrăutăţit, cred că e soluţia cea mai bună pentru mine şi familie. Soţia a lucrat ca bucătăreasă şi a învăţat multe. Sigur îşi va găsi un loc de muncă şi ea.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Situație neobișnuită pentru o familie de români din Italia: copilul are două identități diferite, certificatul de naștere italian transcris de două ori

“Mircea, fă-te că munceşti!” Poliţiştii români au amendat o bătrână pentru că a mers prea încet pe trecerea de pietoni

A plecat din România pentru a îngriji bătrâni în Italia, acum e o adevărată vedetă