in

Invitație la Concertul de Crăciun “Tradiții prin ochi de copii” 2020

Joi, 10 decembrie 2020, ora 19:00 (ora 20:00 în România), Accademia di Romania in Roma, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Asociația “Insieme per l’Athos–Onlus” și Radio România, cu patronajul Ambasadei României în Republica Italiană și al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, vor transmite

pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma: https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/,

a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei:
https://www.facebook.com/episcopia.ortodoxa.italiei

și pe cea a Asociației “Insieme per l’Athos–Onlus”: https://www.facebook.com/insiemeperathosonlus

cea de-a cincea ediție a Concertului de Crăciun intitulat “Tradiții prin ochi de copii”, care anul acesta a fost înregistrat, respectând toate normele anti-covid, la Biserica Sfântul Proroc Ieremia din Guidonia.

Concertul s-a desfășurat fără public, fiind destinat să intre în casele spectatorilor din Italia, România, dar și din alte țări, prin intermediul rețelelor de socializare.

Scopul acestei inițiative este să sprijine și să împărtășească însemnata moștenire culturală legată de tradiția cântecelor de Crăciun românești, tradiție care reprezintă nu numai o pagină de poezie populară împletită cu cea cultă, ci și o concentrare a unor elemente fundamentale din credința creștină.

„Colindele”, datorită legăturilor strânse cu istoria, tradițiile și obiceiurile poporului, reprezintă, de fapt, una dintre cele mai semnificative expresii ale culturii române.

Acesta este un ritual de Crăciun unic și special, care în România s-a păstrat și a fost transmis de-a lungul secolelor, de la o generație la alta.

Un alt scop al organizatorilor este acela a demonstra că în bisericile românești din Italia, precum și în instituțiile de cultură, copiii români născuți in Peninsulă pot să descopere cultura și tradițiile din țară, să le mențină și să le transmită generațiilor viitoare.

La cea de-a V-a ediție a evenimentului “Tradiții prin ochi de copii” vor participa coruri din diferite parohii ortodoxe din regiunea Lazio: Corul Parohiei Intrarea Domnului în Ierusalim din Roma, Corul Parohiei Sfântul Proroc Ieremia din Guidonia și – pentru prima dată – Grupul Nepsis al Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci din Roma.

Spectacolul va fi prezentat de trei copii români: Giulia Puschiu, Miriam Cosma și Robert Alexandru Angheluș, toți născuți în Italia, sensibili la vechile obiceiuri populare transmise de părinții lor și care au învățat să cunoască mai bine tradițiile frecventând parohiile românești din Italia și participând la cursuri de limba română.

Evenimentul este promovat, în calitate de parteneri media, de: TVR Internațional, Televiziunea Patriarhiei Române – Trinitas Tv, publicația Gazeta Românească și agenția italiană de presă Askanews.

Associazione Insieme per l’Athos – onlus
E-mail: [email protected]; [email protected]
Site: www.insiemeperathos.org sau facebook.com/insiemeperathosonlus

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oroare la Salerno, îngrijitoare ucisă de fiul bătrânei asistate, a înecat-o în cadă

Grosseto, detalii șocante despre moartea româncei ucise de soț cu 10 lovituri de cuțit, bărbatul ar fi încercat să dea foc casei