in

Trei români din Italia au câștigat titlul la campionatul WBGF. ”Niște băieți minunați”

O echipă de români a câștigat titlul la Campionatul WBGF la table, în întrecerea pe echipe. Trei dintre membrii echipei de ”Backgammon”  locuiesc în Italia: Daniel Tudose, Stelian Iancu și Florin Popa.

Prin intermediul unuia dintre ei, Daniel Tudose, am putut afla despre cei trei români din Italia care au contribuit la tobșinerea titlului.

De menționat de la început că echipa despre care este vorba NU este afiliată Federației Române de Table/Backgammon, instituție de interes național și de utilitate publică, astfel recunoscută de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Pe parcursul Campionatelor WBGF de Backgammon (table), echipa românilor a învins Italia (3-2), SUA (3-2), Marea Britanie (3-2), Suedia (3-2), Belgia (3-2) și Turcia (3-2) și a pierdut cu Franța (1-4) și Norvegia (2-3).

Pe podium s-au mai clasat Marea Britanie și Franța, pe care românii i-au învins în ultimul act al competiției disputate la Trier, în Viehmarktthermen, superbele băi romane ale orașului istoric, considerat cel mai vechi din Germania. 

Echipa a fost alcătuită din Nicolae Tunsoiu, Radu Ciortan, Sergiu Maliș, Stelian Iancu, Florin Popa, Mihai Neagu și Daniel Tudose. Trei dintre ei locuiesc în Italia: Daniel Tudose, Stelian Iancu și Florin Popa.

Peste 8.000 de copii s-au întors în şcolile din România în 2020. «Cum e acasă nu e nicăieri»

Daniel Tudose are 48 de ani și este originar din județul Neamț.”Montez termopane, sunt consilier la clubul Backgammon Point Torino și sunt pe locul trei în campionatul Italian”, ne-a declarat el. ”O altă informație interesantă e că la anul viitor, Campionatul WBGF va avea loc la Veneția”, a mai adăugat el.

Cel de-al doilea român este Iancu Stelian. ”Am 46 ani, născut în București, căsătorit cu doi copii, de 11 și 13 ani, sunt în Italia de 22 de ani și sunt operator ”scale aeree” în Milano. Am început de vreo 5/6 ani să joc backgammon, bineînțeles că aveam experiență de tablagiu de mic copil. În ultimii 3 ani, după mult studiu au început să apară rezultate bune. Am fost finalist sau campion în turnee puternice organizate în Italia și Franța (Milano, Veneția, Trier, etc).”, ne-a declarat el.

Cel de-al treilea român este Florin Popa. ”Sunt din 1992 în Italia, când familia mea a decis că e mai bine să ne mutam iar eu, care aveam 19 ani am început facultatea de inginerie informatica la Padova după care am lucrat ca analist programator 7 ani la Milano iar apoi am schimbat sectorul cu cel al pariurilor sportive. Sunt fost șahist, în România am fost în lotul national de juniori sub 16 ani iar după mutarea în Italia am continuat obținând titlul de maestru FSI.”, ne-a povestit el.

”Când am descoperit că backgammonul e un joc aproape la fel de serios dar cumva mai puțin obositor decât șahul am renunțat treptat la turneele de șah care erau și prea lungi, asta s-a întâmplat în 2006.

Am castigat 4 turnee de backgammon în circuitul italian, 3 chiar în anul de debut în categoria principală, de doua ori am terminat campionatul național pe locurile 3-4 după playoff iar cu echipa națională a Italiei am obținut un loc 4 și o medalie de bronz în 2 participări la campionatul european pe echipe. În 2019 am decis să joc pentru România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
madalina ghenea2

Mădălina Ghenea, premiată la Festivalul de Film de la Veneția. Apariţie incendiară a româncei pe covorul roşu

mafia badante

Mafia badantelor, femei din Moldova exploatate în Basilicata, șefa răutăților era Valentina Duca