in

Votul în diaspora: înscrierea în Registrul Electoral, doar până pe 14 septembrie

Ambasada României în Republica Italiană informează că înscrierea în Registrul electoral se va putea realiza până la data de 14 septembrie 2016 și se va putea efectua și prin transmiterea, în format electronic, a cererii și a documentelor care atesta cetățenia română și domiciliul/reședința în străinătate la adresa de e-mail [email protected], cu mențiunea următoare în subiectul email-ului: Cerere de înscriere în Registrul electoral – alegeri parlamentare 2016.

Cererea de înscriere în Registrul electoral trebuie să fie completată, datată, semnată olograf și transmisă scanată, în format pdf.

Doar 6.000 de votanţi prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, luni 5 septembrie, că, până la această dată, au fost validate 8.364 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Dintre acestea, 6.205 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.159 — pentru secțiile de votare. „Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse în 40 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse în 33 de țări. Localitățile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare sunt Soroca și Căușeni din Republica Moldova”, precizează AEP.

CITEȘTE ȘI:

”Să aibă minim cinci ani locuiți peste hotare”, condiția principală pentru a fi candidat PMP la alegerile parlamentare în diaspora – VIDEO

Data alegerilor parlamentare din România a fost fixată: românii se vor prezenta la urne pe 11 decembrie

Ponta știe cine va fi candidatul liberalilor în diaspora, la alegerile parlamentare: ”O caricatură de om, un impostor notoriu!”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diaspora se mărește iar firmele din România angajează muncitori din Rep. Moldova. ”Moldovenii lucrează orice, sunt harnici şi nu fac figuri”

Battipaglia, româncă de 56 de ani, a coborât din autobuz şi a murit