in

România si Republica Moldova, noi premii la cea de-a XXV-a editie a Concursului International de Poezie “Giovani e Poesia” Triuggio-ITALIA

Duminică 5 iunie 2016 incepând cu orele 14 30 debuteaza cea de a XXV-a editie a Premiului International Giovani e Poesia de la Triuggio la prestigioasa Vila Taverna din Triuggio.

Concursul Internațional de Poezie de la Triuggio a reunit și la prezenta ediție sute de candidați la premiile oferite de un juriu special format, care analizează creațiile poetice, majoritatea aparținand cu precădere copiiilor de la școala primară până la liceu, dar si adulti. Concursul este o manifestare care reuneste o importantă participare internațională, fiind prezente în concurs mai mult de 20 de țări și se bucură de organizarea, colaborarea și patronajul mai multor parteneri: Fundatia ”Centro Giovani e Poesia” din Triuggio, patronajul Primăriei orașului, Regiunii Lombardia, Provinciei Monza și Brianza, Banca Credito Cooperativo din Triuggio, a ziarului “Il Cittadino” din Monza, a revistei “Messaggero dei ragazzi” și colaborarea Editurii ”Prometheus” din Milano, care tipărește în fiecare an un volum cu poeziile premiate.

Începând cu anul 2009, Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului, inițiind legătura cu mai multe școli din România si Republica Moldova, pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect.

Premiul Internațional de Poezie s-a născut în anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio. În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor și tinerilor din Italia, dar și alte țări devin tot mai prezente în cadrul acestei importante manifestări de poezie cu caracter internațional.

A 25-a editie (2015-2016) a prestigiosului premiu a adus din nou România printre tarile cu un numar semnificativ de participanti. La actuala editie au participat 584 de autori cu un total de 566 de creatii poetice. Prezenta străină a fost următoarea:

221 de participanti din Bulgaria, 45 din Bangladesh, 34 din România, 10 din Egipt, 8 din Ecuador, 7 din Albania, 6 Moldova si Pakistan, 4 din Ucraina, China si Olanda, 3 Statele Unite, Ghana si Rusia, 2 din Bielorussia, 1 din Brazilia, Germania, Uzbekistan, Grecia, Belgia, Tunisia si Polonia, cu un total de 367 de autori. Din componenta juriului au facut parte profesori, poeți, si scriitori.

Premii România si Republica Moldova

La Sectiunea C: premiul II elevul: ROBERT ANDREI BALAN din Brasov (Romania)

In cadrul premiilor si mentiunilor speciale: “In memoria di Eugenio Bentivegna-miglior testo di giovane autore straniero” a CRINA POPESCU di Verejeni (Republica Moldova)

Premiul “Giovani Voci”: PETRA ANA MIRICA-BOBIT di Galati si COTOARA DRAGOS di Aiud

Premiul “Poesia dei Popoli-in memoria di Alfredo Pirola ”: DOINA POSTOLACHI di Chisinau (Moldova)

Manifestrea de la Triuggio o includem prin continutul si mesajul ei in cadrul ZILEI ROMANILOR DE PRETUTINDENI.

Centro Culturale Italo Romeno; Centro Giovani e Poesia

30 mai 2016

CITEȘTE ȘI:

Premii importante pentru România la actuala ediție a Premiului Internațional de Poezie de la Triuggio (MI)

”Ziua Românilor de Pretutindeni”, aniversată la Universitatea de Studi BICOCCA din Milano

Târgul de Carte pentru Copii din Bologna, succes editorial românesc

Eveniment la Accademia di Romania: Dario Fo, premiul Nobel pentru literatură, prezintă cartea ”Un om ars de viu”

Și la Padova “insulele se luminează”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grosetto, o nouă înșelătorie a infractorilor români: căruciorul cu păpuşa, acoperire pentru jefuitori înarmaţi

Ce surpriză pregătesc românii la Battipaglia? Record de înscrişi: peste 1000